Avocatii americani ai lui Mohammad Munaf au inaintat la Curtea Suprema de Justitie din Statele Unite cererea de a fi oprit transferul clientului lor din mainile fortelor SUA in cele ale autoritatilor irakiene, care l-au condamnat pe acesta la moarte
Avocatii americani ai lui Mohammad Munaf au inaintat la Curtea Suprema de Justitie din Statele Unite cererea de a fi oprit transferul clientului lor din mainile fortelor SUA in cele ale autoritatilor irakiene, care l-au condamnat pe acesta la moarte prin spanzurare.
Aceasta noua solicitare vine la doua saptamani dupa ce Tribunalul districtului Columbia a respins o cerere similara formulata de aparatorii cetateanului irakiano-american acuzat de rapirea celor trei jurnalisti romani. In solicitarea urgenta adresata Curtii Supreme, avocatii precizeaza ca actiunea indreptata impotriva lui Munaf pune la incercare exercitarea dreptului cetatenilor americani la proces si la autoritatea legii, cand acestia sunt in custodia SUA, se arata intr-un comunicat de presa.
Potrivit aparatorilor, lui Munaf i-a fost incalcat dreptul de a prezenta martori sau dovezi, iar recunoasterea infractiunilor de catre Munaf a fost obtinuta prin constrangere si amenintari. Se aminteste si faptul ca un ofiter american ar fi intervenit in proces, pretinzand ca reprezinta statul roman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.