Intr-o conferinta de presa prilejuita de lansarea oficiala a Galei Vinului Romanesc (care va avea loc in 10 noiembrie, la Palatul Parlamentului), Clubul Presa de Vin si-a anuntat ieri, la Bucuresti, premiile "pe invers". Anuntul a fost facut de catre
Intr-o conferinta de presa prilejuita de lansarea oficiala a Galei Vinului Romanesc (care va avea loc in 10 noiembrie, la Palatul Parlamentului), Clubul Presa de Vin si-a anuntat ieri, la Bucuresti, premiile "pe invers". Anuntul a fost facut de catre presedintele Clubului, realizatorul TV Cosmin Zidurean.
Astfel, premiul "Ce caut eu in via lor?" - cu referire directa la calitatea slaba a activitatii de control exercitata de catre autoritati in sectorul viti-vinicol - a fost acordat lui Cornel Dicu, director general al Directiei Inspectii din cadrul MAPDR. Cel de-al doilea premiu acordat in cadrul conferintei de presa de astazi s-a numit "Vin de algocalmin", si a fost acordat companiei Bachus SA Buzau, pentru doua vinuri care nu exista in nomenclatorul oficial: Tamaios si Busuioc de Pietroasa. Premiile Clubului Presa de Vin (din care fac parte jurnalisti care activeaza la peste 20 de publicatii din presa scrisa sau electronica) sunt menite sa serveasca drept semnale de alarma serioase adresate, pe de o parte jucatorilor din industria vinului - referitor la unele probleme de credibilitate ale acestui sector -, dar si publicului larg, consumatorilor de vin in general. Acest sfarsit de an este unul sensibil pentru sectorul vitivinicol din Romania, in perspectiva cresterii concurentei pe piata interna care va surveni aderarii la UE. Astfel, potrivit unui comunicat oficial al Patronatului National al Viei si Vinului, dat publicitatii ieri, "eliminarea taxelor vamale, de la 1 ianuarie 2007, la importurile provenite din UE, ar putea avea ca efect cresterea semnificativa a importurilor de vinuri, tendinta remarcata inca din acest an". (CI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.