Conservatorii au declansat o puternica campanie de convingere a lui Adrian Nastase (foto) de a intra in PC. Surse din partidul lui Dan Voiculescu ne-au declarat ca lideri PC l-au ofertat pe fostul premier si i-au propus sa plece din PSD. Acestia i-ar
Conservatorii au declansat o puternica campanie de convingere a lui Adrian Nastase (foto) de a intra in PC. Surse din partidul lui Dan Voiculescu ne-au declarat ca lideri PC l-au ofertat pe fostul premier si i-au propus sa plece din PSD. Acestia i-ar fi spus lui Nastase ca locul lui nu mai este in PSD mai ales ca reuniunea social-democrata de la Targu Mures a asigurat conducerii partidului inca patru ani de mandat. In plus, intr-un interviu acordat ziarului ZIUA, Mircea Geoana il sfatuia pe Adrian Nastase sa isi rezolve probleme din Justitie si sa nu se mai ingrijeasca de PSD. "M-au sunat mai multi ziaristi sa ma intrebe acest lucru. Este in mod evident un anumit interes din partea presei pe acest subiect", ne-a declarat ieri Adrian Nastase, negand informatiile privind inscrierea sa in PC.
Serban Nicolae, posibil concurent al lui Geoana
Intamplator sau nu, Nastase a primit ieri un avertisment ultimativ din partea Biroului Executiv al Organizatiei PSD Sector 1 Bucuresti, in urma unei sedinte a acestui for. Fostul presedintele al PSD a declarat ca stia si se astepta la aceasta decizie, dar ca va face public punctul sau de vedere astazi. Presedintele Sectorului 1 Dan Tudorache a declarat, citat de Rompres, ca au votat pentru sanctionarea lui Adrian Nastase 12 membri ai Biroului Executiv, trei s-au abtinut si unul s-a pronuntat impotriva. Potrivit lui Dan Tudorache, motivul pentru care Adrian Nastase a fost sanctionat este legat de "denigrarea in public, si nu in cadrul organizat de partid, a colegilor si aducerea de prejudicii de imagine prin declaratii critice, atat PSD Bucuresti, cat si partidului". El a mentionat ca sanctiunea reprezinta un fel "cartonas galben" acordat pentru declaratiile lui Nastase. Sanctionarea lui Nastase are loc la cateva saptamani dupa ce liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a asigurat ca impotriva lui Nastase nu se va lua nici o masura fara o baza reala doar pentru ca "de undeva de sus, din zone ezoterice sunt dictate decizii care privesc aceasta organizatie". Pe langa toate acestea, ieri a aparut informatia potrivit careia senatorul PSD si un apropiat al lui Ion Iliescu - Serban Nicolae - nu exclude posibilitatea de a-l concura pe Mircea Geoana la sefia PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.