Bancile pentru locuinte, care lucreaza in sistemul economisire-creditare, asa-numitul sistem bauspar, au inceput batalia pentru prima de la stat. Ele mizeaza pe o crestere a numarului de clienti cu peste 30%. Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RB

Bancile pentru locuinte, care lucreaza in sistemul economisire-creditare, asa-numitul sistem bauspar, au inceput batalia pentru prima de la stat. Ele mizeaza pe o crestere a numarului de clienti cu peste 30%.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) avea la finele lunii septembrie active de 63,5 milioane de euro, in crestere cu 58,7% fata de nivelul consemnat la inceputul anului. Numarul contractelor de economisire-creditare incheiate a ajuns la circa 100.000, cu o valoare totala de 500 de milioane de euro, a declarat ieri presedintele bancii, Ionut Costea. ""Pana la finele anului estimam ca vom mai incheia in jur de 20.000 de contracte noi. Anul trecut, suma medie contractata a fost de 5.400 euro, iar in 2006 s-a majorat la 5.700 euro"", a spus Costea. Si persoanele care economisesc in ultimele doua luni ale anului pot beneficia de prima de la stat care se ridica la 15% din suma economisita, insa nu mai mult de 150 de euro. ""In ultimele doua luni ale anului numarul de contracte creste cu peste 30%"", a spus Costea.

RANDAMENTE. Cine economiseste 3.500 RON ia o prima de 150 de euro, plus o dobanda de 3% din partea bancii, si astfel randamentul banilor investiti se ridica la 18%, cu mult peste dobanzile la depozite acordate de bancile comerciale. Si HVB Banca pentru Locuinte se afla intr-o campanie pentru atragerea clientilor dispusi sa economiseasca o perioada pentru a putea ulterior sa ia credite cu dobanda mai mica. La 1 septembrie, aceasta institutie bancara a lansat un concurs care ofera 56 de premii celor care incheie un contract,
dintre care marele premiu este un autoturism.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.