Liderul PC Dan Voiculescu a cerut ieri ambasadorilor din tarile UE acreditati la Bucuresti sa transmita guvernelor lor ca ""romanii vor sa fie tratati cu respect"" si sa nu-i mai considere o populatie de mana a doua. Presedintele PC este nemult

Liderul PC Dan Voiculescu a cerut ieri ambasadorilor din tarile UE acreditati la Bucuresti sa transmita guvernelor lor ca ""romanii vor sa fie tratati cu respect"" si sa nu-i mai considere o populatie de mana a doua.

Presedintele PC este nemultumit ca anumite guverne ""transforma romanii in purtatori de boli contagioase, in ticalosi si hoti"", caracterizarile fiind preluate si de presa noastra, si a atras atentia guvernelor respective ""ca si dumnealor au pedofilii lor, si dumnealor au mafiile lor, traficantii de persoane, pe care presa din Romania nu-i mediatizeaza atat de puternic cum mediatizeaza dumnealor cazurile nefericite ale romanilor care se comporta illegal"". Presedintele PC s-a referit la campania de presa aparuta in urma cu cateva zile in Marea Britanie in care romanii erau denigrati, considerati vinovati pentru hotia de buzunare, violurile si chiar pentru degradarea sistemului de invatamant din aceasta tara. In ultimul articol de acest gen se afirma ca romanii ii vor imbolnavi pe britanici de tuberculoza.

CRITICI PENTRU BASESCU. Voiculescu a mai precizat ca factorii de decizie ai tarii, precum presedintele Traian Basescu, ar trebui sa aiba mult mai multa grija si o atitudine mult mai diplomata in relatiile externe. El s-a referit, concret, la relatiile cu Federatia Rusa si la faptul ca Traian Basescu nu trebuia sa spuna public ca ""regresul liberalizarii colosilor rusesti impiedica politica energetica in Marea Neagra"".

PROBLEMA GAZELOR. ""Aceasta critica nu face decat sa atraga un raspuns din partea Federatiei Ruse care afecteaza Romania si pe romani. Aici ma refer la problema gazelor si mai recent pot sa va aduc la cunostinta ca Rusia a hotarat sa nu ne mai dea carbune energetic. Fara carbune energetic si intr-o criza a gazelor, vom avea scumpiri peste scumpiri. Toate vor fi suportate de romani, in conditiile in care presedintele Traian Basescu isi permite sa critice un stat liber, independent, vecin cu noi, fara sa aiba dreptul sa o faca"", a mai spus Voiculescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.