Alianta DA PNL-PD domina clasamentul intentiei de vot pentru alegerile parlamentare, aproape jumatate dintre romanii care ar merge la urne optand pentru formatiunea aflata la guvernare. Conform datelor Barometrului Opiniei Politice, realizat de IMAS,
Alianta DA PNL-PD domina clasamentul intentiei de vot pentru alegerile parlamentare, aproape jumatate dintre romanii care ar merge la urne optand pentru formatiunea aflata la guvernare. Conform datelor Barometrului Opiniei Politice, realizat de IMAS, in perioada 11-18 octombrie, daca "duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlament", Alianta ar obtine 46%, urmata de PSD (21%), PRM (13%), PNG (8%) si UDMR (7%). Celelalte partide nu ar atinge pragul de 5% necesar intrarii in Legislativ, releva sondajul (fig.1). Procentele au fost calculate din totalul celor care au exprimat o optiune, 23% dintre cei chestionati sustinand ca nu voteaza sau sunt indecisi.
Presedintele Traian Basescu se afla in topul increderii electoratului, cu 57 de procente, urmat de liderul PSD Mircea Geoana, in care 29% dintre cei chestionati au declarat ca au foarte multa si destul de multa incredere. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Corneliu Vadim Tudor (25%), Calin Popescu Tariceanu (24%) si Emil Boc (17%). Marko Bela (UDMR) si Dan Voiculescu (PC) aduna, fiecare, cate opt procente (fig.2). Sondajul IMAS mai releva ca jumatate dintre romani apreciaza ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce 43% considera ca lucrurile merg intr-o directie buna. Pe de alta parte, 41% dintre intervievati sustin ca actualul Guvern conduce tara la fel ca precedentul, 29% spun ca "mai bine", iar 26% ca "mai rau". Barometrul Opiniei Politice a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1241 de persoane si are o marja de eroare de +/- 2,9%. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.