Comitetul ONU pentru drepturile Omului a solicitat Ucrainei sa stopeze tortura detinutilor si persecutarea recrutilor din armata si sa investigheze amanuntit circumstantele mortii mai multor jurnalisti, informeaza Reuters. Fostul stat sovietic trebui
Comitetul ONU pentru drepturile Omului a solicitat Ucrainei sa stopeze tortura detinutilor si persecutarea recrutilor din armata si sa investigheze amanuntit circumstantele mortii mai multor jurnalisti, informeaza Reuters. Fostul stat sovietic trebuie de asemenea sa elimine activitatile anti-semite si jefuirea moscheilor musulmane, se mai arata in raportul ONU. Detinutii din inchisorile ucrainene sunt batuti si torturati in mod frecvent ceea ce a dus la moartea a trei oameni aflati in custodia autoritatilor intre anii 2004-2006. Inchisorile ucrainene sunt supra-aglomerate, detinutilor lipsindu-le cele mai elementare conditii igienice si sanitare, ca si hrana si lumina adecvata. COmitetul ONU a mai indicat faptul ca mai multi membri ai comunitatii evreiesti din Ucraina au fost atacati. Autoritatile de la Kiev trebuie sa se asigure ca membrii tutror minoritatilor sunt protejati impotriva discriminarilor si violentei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.