Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru va da in judecata CNSAS in cazul in care Colegiul isi va schimba maine verdictul in cazul Monei Musca. Deputatul a mai declarat ca va solicita desfiintarea institutiei daca se dovedeste ca aceasta "nu isi mai respe
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru va da in judecata CNSAS in cazul in care Colegiul isi va schimba maine verdictul in cazul Monei Musca. Deputatul a mai declarat ca va solicita desfiintarea institutiei daca se dovedeste ca aceasta "nu isi mai respecta obiectul de activitate". "In cazul in care CNSAS va schimba verdictul in ceea ce o priveste pe Mona Musca si aceasta va fi "albita" in urma noii decizii luate de Colegiu, este evident ca obiectul de activitate pentru care a fost infiintat CNSAS nu mai este respectat: deconspirarea Securitatii si a celor care au exercitat o permanenta teroare impotriva cetatenilor tarii, drepturilor si libertatilor lor fundamentale", a declarat Sandru, citata de Mediafax. Ea a mai precizat ca nimeni nu se indoieste ca Mona Musca a semnat un angajament si ca a facut politie politica prin informarile date. "Spalarea ei nu inseamna decat o ofensiva a fostului sistem securisto-comunist impotriva deconspirarii, printr-un CNSAS controlat politic", a subliniat vicepresedintele PIN, amintind totodata ca a avertizat asupra "acestui pericol" acum doua luni si acum trei luni, dar "nimeni n-a facut nimic".
"De aceasta data pericolul este cu atat mai mare cu cat integrarea europeana a Romaniei am inteles ca inseamna in mod evident si deconspirarea, pentru ca refuzul lui Varujan Vosganian pe motivul unei presupuse colaborari cu fosta Securitate este unul care indica asta", a spus Sandru. Deputatul a declarat ca "daca verdictul de marti al Colegiului in cazul Monei Musca va fi unul prin care se va incerca spalarea si prezentarea ei ca o patrioata care si-a slujit tara si nu ca o informatoare a Securitatii, asa cum deja se presupune" va da in judecata CNSAS, iar in cazul in care se va dovedi ca aceasta nu isi mai respecta obiectul de activitate, va solicita chiar desfiintarea organismului. "Voi da in judecata CNSAS pentru ca nu-si respecta obiectul de activitate, voi face o sesizare parlamentara prin care voi cere declansarea unor proceduri prin care activitatea celor de la CNSAS sa fie controlata", a spus Sandru. Colegiul CNSAS ar urma sa ia in discutie si sa se pronunte, in sedinta de maine, asupra contestatiei formulate de Mona Musca impotriva deciziei de colaborare primite initial. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.