Intreaga Europa de Vest a fost afectata, sambata seara, de pene de electricitate provocate de o defectiune a retelei de distributie a energiei germane, a anuntat, in noaptea de sambata spre duminica, Reteaua de transport de electricitate franceza RTE
Intreaga Europa de Vest a fost afectata, sambata seara, de pene de electricitate provocate de o defectiune a retelei de distributie a energiei germane, a anuntat, in noaptea de sambata spre duminica, Reteaua de transport de electricitate franceza RTE, informeaza Mediafax. Circa cinci milioane de francezi, reprezentand 10 la suta din populatia tarii, au avut de suferit in urma penei de curent. "In data de 5 noiembrie, la ora 22.13 (21.13 GMT), incidente deosebit de importante au afectat reteaua de transport de electricitate germana. Deficitul de energie electrica rezultat a avut urmari in toate tarile europene", se arata intr-un comunicat al RTE. In Italia, mai multe regiuni au fost afectate de pana de curent, iar in Germania sute de mii de locuitori din Rhenania de Nord-Westphalia au ramas fara energie electrica timp de mai mult de o ora, a precizat RWE, unul dintre marile grupuri private de alimentare cu energie electrica. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.