Lista candidatilor la Oscar e lunga in fiecare an. Desi pare greu de crezut, exista si filme care sunt in frunte la capitolul ""nominalizari"", dar codase la capitolul ""premii"". Intr-un clasament al filmelor cu cele mai multe nominalizari la O

Lista candidatilor la Oscar e lunga in fiecare an. Desi pare greu de crezut, exista si filme care sunt in frunte la capitolul ""nominalizari"", dar codase la capitolul ""premii"".

Intr-un clasament al filmelor cu cele mai multe nominalizari la Oscar, dar fara nici un premiu conduc peliculele ""The Turning Point"" (""Pas decisiv""), din 1977, si ""The Color Purple"" (""Culoarea purpurie""), din 1985. Cele doua filme au fost nominalizate la Premiul Oscar pentru nu mai putin de 11 categorii. Astfel, ""Pas decisiv"" a fost inclus pe lista la: ""cel mai bun actor in rol secundar"", ""cea mai buna actrita in rol principal"", ""cea mai buna actrita in rol secundar"", ""cele mai bune decoruri"", ""cea mai buna ecranizare"", ""cel mai bun regizor"", ""cel mai bun montaj"", ""cel mai bun film"", ""cel mai bun sunet"", ""cel mai bun scenariu"". Cam la aceleasi categorii a fost nominalizat si ""Culoarea purpurie"" (""cea mai buna actrita"", ""cel mai bun decor"", ""cea mai buna ecranizare"", ""cele mai bune costume"", ""cel mai bun machiaj"", ""cea mai buna coloana sonora"", ""cel mai bun film"", ""cel mai bun scenariu""). Cu zece nominalizari si nici un premiu se situeaza pe locul trei ""Gangs of New York"" (""Bandele din New York"" - 2002).

FARA ""MEDALII"". Pozitia urmatoarea este ocupata de ""The Little Foxes"" (""Vulpile""), din 1941, care a obtinut nu mai putin de noua nominalizari. Pe langa ""cel mai bun film"", ""cea mai buna actrita in rol principal/ secundar"", ""cea mai buna regie"", ""cea mai buna coloana sonora"" etc., filmul a mai fost nominalizat si la categoriile ""cel mai bun decor"" si ""cel mai bun montaj"". La egalitate de ""puncte"" este pelicula ""Peyton Place"". Pe locul sase se situeaza ""Quo Vadis?"" (1951), cu opt nominalizari (""cel mai bun actor in rol secundar"", ""cel mai bun decor"", ""cea mai buna ecranizare color"", ""cele mai bune costume"", ""cel mai bun montaj"", ""cea mai buna coloana sonora"", ""cel mai bun film""). Ultimele pozitii, cu opt nominalizari, au fost ocupate de ""The Nuna€™s Story"" (""Povestea unei calugarite"" - 1959), ""The Sand Pebbles"" (1966), ""The Elephant Man"" (""Omul elefant"" - 1980), ""Ragtime"" (""Vremuri de restriste"" - 1981), respectiv ""The Remains of the Day"" (""Ramasitele zilei"" - 1993).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.