Circulatia rutiera era ingreunata ieri, din cauza zapezii, pe DN17, in Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, in zona ningand abundent inca de sambata seara. In plus, in zona se executa lucrari de reabilitare a drumului, iar
Circulatia rutiera era ingreunata ieri, din cauza zapezii, pe DN17, in Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Moldova, in zona ningand abundent inca de sambata seara. In plus, in zona se executa lucrari de reabilitare a drumului, iar firma germana care se ocupa de acestea a pus la dispozitia Sectiei Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj doua utilaje performante de tractare pentru masinile care se blocheaza in zona. Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor, cel mai mult a nins la Parva, unde stratul de zapada depasea 26 de centimetri. La Anies, zapada masura 20 de centimetri, iar la Piatra Fantanele 15 centrimetri. La Bistrita a nins abundent, iar stratul de zapada depasea, ieri dimineata, 9 centimetri. Cea mai scazuta temperatura s-a inregistrat la Piatra Fantanele, in Pasul Tihuta, unde au fost minus 8,5 grade Celsius.
In Maramures, de asemenea, circulatia rutiera a fost ingreunata din cauza ninsorilor abundente. Se circula greu pe DN18, Baia Mare-Sighetul Marmatiei, sectorul muntelui Gutai, pe Prislop, la Borsa spre Suceava, pe DJ109 F, Cavnic-Budesti. S-a actionat cu utilaje speciale si cu materiale antiderapante, insa soferii spun ca interventia acestora a venit prea tarziu. De aceea, sapte tiruri au ramas blocate, in noaptea de sambata spre duminica, in Pasul Gutai. Desi camioanele aveau lanturi pe roti, zapada i-a pus in dificultate pe soferi si s-au produs ambuteiaje in trafic. O ambulanta care efectua un transport de urgenta de la Spitalul Viseul de Sus spre Baia Mare a ramas blocata cateva ore in zapada din cauza drumului necuratat.
Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa aiba autovehiculele echipate corespunzator pentru circulatia pe timp de iarna.
Si locuitorii din orasul Zlatna au avut de suferit din cauza gerului, dupa ce sambata s-a produs o avarie la conducta magistrala de gaz care alimenteaza zona. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, avaria s-a produs din cauza temperaturilor scazute, pentru repararea defectiunii fiind necesara intreruperea furnizarii gazelor naturale catre toti consumatorii din Zlatna si din localitatile apartinatoare orasului. Ieri, echipele societatii de furnizare a gazului metan se aflau in teren si incercau remedierea avariei si realimentarea consumatorilor. Furnizarea gazului metan a fost reluat, spre pranz.
In ultimele zile vremea s-a racit foarte mult in tot judetul Alba, astfel incat in Muntii Apuseni, la Rosia Montana sau Abrud, s-au inregistrat temperaturi sub minus 10 grade Celsius, iar la Alba Iulia minus 4 grade Celsius. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.