Fotbalistul echipei Real Madrid, David Beckham, si sotia sa Victoria isi feresc fiul cel mijlociu, pe Romeo, de bliturile aparatelor de fotografiat, deoarece copilul in varsta de patru ani sufera de epilepsie, informeaza publicatia News of the World.
Fotbalistul echipei Real Madrid, David Beckham, si sotia sa Victoria isi feresc fiul cel mijlociu, pe Romeo, de bliturile aparatelor de fotografiat, deoarece copilul in varsta de patru ani sufera de epilepsie, informeaza publicatia News of the World.
Epilepsia este o boala a sistemului nervos, caracterizata prin crize convulsive intermitente, insotite de pierderea cunostintei, de halucinatii si de alte tulburari psihice. Bolnavii de epilepsie pot deceda in timpul unei crize. Crizele pot fi declansate din cauza luminii intermitente, iar de aceea fotografierea cu blit trebuie evitata in cazul copiilor ce sufera de epilepsie. Romeo Beckham a reactionat violent dupa ce a fost fotografiat pe aeroportul Heathrow, in urma cu o saptamana, cand a revenit in Anglia de la Madrid, impreuna cu mama sa si cu cei doi frati, Brooklyn (7 ani) si Cruz (un an). Initial, el si-a aparat ochii de blituri, in timp ce Victoria Beckham il impingea pentru a ajunge mai repede la masina. Apoi, copilul a inceput sa tipe si sa loveasca cu picioarele, dupa ce un fotograf si-a intins aparatul in masina si a inceput sa il fotografieze. Victoria Beckham l-a strans in brate pe Romeo, incercand sa il protejeze de luminile intermitente, si a strigat: "Lasati-l in pace! Are epilepsie. Toate aceste blituri ii pot declansa o criza. Nu mai faceti asta!".
Kevin Smith, patronul agentiei Splash, care a surprins imagini in momentul incidentului de la aeroport, a declarat ca nu le va mai permite angajatilor sai sa foloseasca blitul cand il fotografiaza pe Romeo Beckham. "Pentru nici o fotografie nu merita sa fie pusa in pericol viata unui copil. Acum stim ca Romeo are epilepsie si nu le voi mai permite fotografilor mei sa foloseasca blitul. Sper ca celelalte agentii sa procedeze la fel", a afirmat Smith. Incidentul a avut loc la scurt timp dupa ce specialistii au anuntat cuplul David si Victoria Beckham ca Romeo are epilepsie.
Si Elton John are epilepsie
Romeo Beckham a avut mai multe crize si a fost transportat la spital de patru ori in ultimii trei ani. Fotbalistul si sotia sa au crezut initial ca Romeo are convulsii cauzate de febra. Crizele au continuat sa apara si in cele din urma copilul a fost testat pentru epilepsie. "Sunt extrem de ingrijorati de starea lui Romeo. Ei spera ca tratamentul va reduce la minim numarul crizelor si ca baiatul se va bucura de o viata cat mai normala", a declarat un apropiat al cuplului. News of the World noteaza ca Victoria Beckham i-a cerut sfatul cantaretului Elton John, care se asemenea sufera de epilepsie. Elton John este nasul lui Romeo si al lui Brooklyn.
Romeo Beckham a fost transportant de urgenta la spital pentru prima data in octombrie 2003, cand avea doar un an, in Harlow (Essex), dupa ce a avut convulsii. Copilul, care avea temperatura mare si fata invinetita, a ramas internat in spital o noapte, pentru a fi tinut sub observatie. Cu doar doua saptamani in urma, Romeo cazuse si se ranise la frunte, iar medicii ii aplicasera doua puncte de sutura. In iulie 2005, copilul a fost transportat din nou la spital din cauza unor convulsii. In luna octombrie, Romeo a ajuns la spital din Madrid de doua ori intr-un interval de patru zile, tot in urma unor crize. Romeo nu este singurul fiu al cuplului Beckham cu probleme medicale de-a lungul timpului. Brooklyn a fost operat de hernie cand avea doar sase saptamani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.