Serviciul de informatii al armatei ruse (GRU) este "pregatit sa actioneze in orice punct al globului", a declarat seful acestuia, generalul Valentin Korabelnikov, intr-un interviu acordat cotidianului Izvestia, citat de Mediafax. "Daca este nevoie, s
Serviciul de informatii al armatei ruse (GRU) este "pregatit sa actioneze in orice punct al globului", a declarat seful acestuia, generalul Valentin Korabelnikov, intr-un interviu acordat cotidianului Izvestia, citat de Mediafax. "Daca este nevoie, suntem pregatiti sa actionam in orice punct al globului. Serviciile noastre si-au dovedit eficienta in timpul razboaielor din Vietnam, Cambodgia, in conflictul arabo-israelian, in Angola, Etiopia, Afganistan, Iugoslavia si in alte regiuni aflate in criza", a precizat generalul Korabelnikov. "In era mondializarii, nu mai exista <<crize indepartate>>, a explicat el, amintind ca GRU a "lichidat 3000 de combatanti si a arestat 1500" in Cecenia, de la inceputul, in 1999, al celui de-al doilea conflict din aceasta republica rusa. Responsabilul rus a profitat de ocazie pentru a marca diferenta de abordare in probleme legate de securitate, intre Moscova si Washington. "Pentru unii, este important sa lupte impotriva asa-ziselor state care fac parte din <<axa raului>> si care impiedica promovarea democratiei. Pentru noi este mai important sa creem o centura de securitate in jurul frontierelor ruse si sa facem eforturi pentru a normaliza situatia in teritoriile aflate in conflict", a spus Korabelnikov. Dorinta Coreei de Nord de a se dota cu arme nucleare este dictata de utilizarea fortei de catre altii "prin ocolirea normelor dreptului international", a apreciat acesta, facand aluzie la Statele Unite. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.