Dupa cum se pare, doamna Mona Musca, bine cunoscuta deputata liberala, care n-a iesit prea bine din controlul CNSAS, ar urma sa fie absolvita de pacat. Ceea ce ii va face pe numerosii ei simpatizanti sa se bucure. De altfel, prima decizie de colabora
Dupa cum se pare, doamna Mona Musca, bine cunoscuta deputata liberala, care n-a iesit prea bine din controlul CNSAS, ar urma sa fie absolvita de pacat. Ceea ce ii va face pe numerosii ei simpatizanti sa se bucure. De altfel, prima decizie de colaborare cu Securitatea adoptata de CNSAS a fost marcata de ezitari din partea unor membri importanti ai inaltului for. Recent, doamna Musca a reusit sa zguduie convingerile altor membri, care votasera pentru apartenenta ei la fosta politie politica. Domnul Cazimir Ionescu, un important membru, a anuntat ca se va abtine la viitorul vot, pe marginea contestatiei deputatei liberale.
Argumentul doamnei Musca este ca o decizie de necolaborare ar fi in spiritul actualei legi, anuntand ca, altminteri, se va plange in justitie.
Adevarul este ca legea nu este suficient de nuantata - si nici nu poate sa fie. Dar un lucru important nu trebuie uitat: doamna Musca a fost, in calitatea ei de parlamentar, promotoarea multor legi indreptate impotriva prezentei fostilor securisti in aparatul de stat - meritele nu pot fi, din pacate, evaluate pe plan juridic. Majoritatea romanilor a absolvit-o, pare-se, dupa cum arata sondajele de opinie.
Domnul Cazimir Ionescu a schimbat, ca urmare, macazul si se poate crede ca actualul executiv nu va dori sa-si incarce sufletul cu o personalitate atat de apreciata, cu atat mai mult cu cat numerosi vinovati de colaborationism o considera pe Mona Musca drept una din principalele figuri ale luptei contra colaborationismului cu Securitatea.
Si atunci, care e logica?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.