Iata cateva fragmente publicate de ziarul "Gandul" dupa ce acest cotidian a dezvaluit tranzactia ilegala a celor 63 de spatii comerciale preluate de "Concordia":
Gandul: "Drepturile la replica primite de Gandul dupa dezvaluirea grupului de interese al presedintelui Basescu, format in zona afacerilor imobiliare n-au lamurit in nici un fel misterul prin care Concordia, firma privata a milionarului in dolari Liviu Tudor, s-a pricopsit cu 63 de magazine in Sectorul 4 al Capitalei. Adriana Saftoiu, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, a inceput contraatacul cu negarea oricarei legaturi dintre Traian Basescu si Dorin Iacob, unul dintre intermediarii afacerii Concordia. Argumentul, considerat drept zdrobitor, in sustinerea acestei afirmatii, este acela ca, in 2000, cand s-a derulat afacerea, Dorin Iacob nu era membru al PD."
Duvaz confirma
Gandul: "Fostul vicepresedinte al PD, Bogdan Niculescu Duvaz, actualmente deputat PSD, sustine ca presedintele Traian Basescu il cunostea pe ex-secretarul executiv al partidului, Dorin Iacob, inainte de data la care el lasa de inteles. Duvaz, care a fost desemnat de PD sa dirijeze negocierile de fuziune cu Partidul National Roman (PNR), al lui Virgil Magureanu, ne-a declarat ca Basescu il cunostea pe Iacob pentru ca se ocupa indeaproape de acest subiect. Duvaz a declarat ca din partea PNR, negocia Dorin Iacob si ca el si Traian Basescu se cunosteau de atunci. "Discutiile referitoare la fuziune au durat mult. Au inceput in 1999 si au fost inghetate de Petre Roman pentru ca veneau alegerile. Au fost reluate in 2000 si Traian Basescu se preocupa de modul in care se desfasurau. Sigur il cunostea pe Dorin Iacob de la negocieri", a spus Duvaz. Fostul lider PD a mai declarat ca negocierile au fost incheiate dupa ce Basescu a fost ales presedinte al partidului si ca, dupa ce a castigat alegerile la primarie, Dorin Iacob i-a devenit un fel de sfatuitor din umbra".
Basescu si contractul
Cristian Tudor Popescu: Dar faptul ca Dorin Iacob era administratorul Concordiei in momentul in care semnati acele acte, fiind secretar executiv al PD, deci nu era din miile de contracte...
Traian Basescu: Vreti sa repetati data in care...
C.T.P: 18 septembrie 2000 dateaza incheierile de autentificare.
T.B: Ati avea amabilitatea sa aflati cand a dobandit vreo functie Dorin Iacob in PD?
C.T.P: D-le presedinte, il cunoasteti pe Dorin Iacob?
T.B: D-le Popescu, va spun un singur lucru: la data semnarii contractului nu il cunosteam.
C.T.P: De cand il cunoasteti?
T.B: Mult mai tarziu. Mult mai tarziu. Nu am avut nici o legatura cu Dorin Iacob pana cand am semnat contractul. Va asigur de acest lucru.
C.T.P: Bine, dle presedinte.