Atacuri virulente la adresa colegilor de Alianta - liberalii, regrete pentru nerealizarea idealului "alegeri anticipate", declaratii de afirmare a suprematiei politice, toate acestea au fost componentele pe care liderii democrati, reuniti ieri la Buz
Atacuri virulente la adresa colegilor de Alianta - liberalii, regrete pentru nerealizarea idealului "alegeri anticipate", declaratii de afirmare a suprematiei politice, toate acestea au fost componentele pe care liderii democrati, reuniti ieri la Buzau, le-au introdus in cadoul pregatit presedintelui Basescu in preziua aniversarii sale. Mai mult, in cadrul sedintei Colegiului Director al PD, democratii i-au netezit drumul ex-consilierului prezidential Elena Udrea catre functia de secretar executiv al PD. Conducerea democrata poate sa-i acorde lui Udrea o derogare pentru ca vechimea sa in partid sa nu poata reprezenta o bariera in calea ambitiilor sale politice.
Vedeta Elena Udrea
"Acesta este cadoul pe care PD i-l face lui Traian Basescu", a exclamat entuziast organizatorul reuniunii, vicepresedintele Cezar Preda, in aplauzele a peste 3000 de reprezentanti ai partidului, reuniti la Sala Sporturilor din Buzau. La sedinta Colegiului Director National au fost prezenti parlamentari, ministri, secretari de stat, si delegatii din judete. Intr-o atmosfera de campanie electorala, colorata cu baloane si stegulete portocalii purtand insemnele Aliantei DA, publicul democrat a primit cu bratele deschise inalta garnitura democrata in frunte cu liderul PD Emil Boc, secondat de Elena Udrea. Originara din Buzau, Udrea a fost invitatul special al actiunilor PD, atragand ca un magnet privirile publicului. In ciuda vestimentatiei destul de sobre, Udrea a devenit vedeta reuniunii democrate inca de joi seara, cand toti liderii PD, in frunte cu Emil Boc, au incins o petrecere pe cinste intr-unul din localurile din Buzau. Dovedind ca stiu sa imbine perfect distractiile cu politica, democratii au stat la masa si au discutat chestiuni politice aprinse, dar au si evoluat spectaculos pe ringul de dans.
Liberalii "ne-au luat basca"
Liderii democrati si-au condimentat discursurile cu reprosuri severe si critci la adresa liberalilor. "In relatia cu PNL, am tacut, ne-am facut treaba, am urmat programul de guvernare, iar ei ce-au facut: ne-au luat basca si-au aruncat-o in praf, si chiar au jucat fotbal cu ea.", a comentat metaforic primarul Liviu Negoita, starnind aplauze frenetice. Acelasi ton critic a fost adoptat si de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a vorbit despre obstinatia cu care PNL a refuzat ideile si proiectele PD. "Am fost refuzati de PNL, aceasta situatie nu trebuie sa mai continue in urmatorii doi ani", acum noi trebuie sa asteptam ofertelor lor, a spus raspicat Berceanu. El a adus in discutie si ideea organizarii de alegeri anticipate care n-a fost pusa in practica. "Sunt foarte convins ca nu am auzit nici un contraargument solid pentru ca alegerile anticipate sa nu fie organizate in primavara acestui an", a continuat Berceanu. El a sustinut ca anticipatele ar fi dus la crearea unui Guvern mai puternic, capabil sa gestioneze mai bine problema in perspectiva integrari in UE. Reprosurile la adresa liberalilor au fost continuate si de ministrul Integrarii, Anca Boagiu, care l-a criticat pe premierul Tariceanu, sustinand ca isi face din procesul integrarii un succes personal, fara a lua in considerare efortul ministrilor democrati. PD a mai taxat si esecul desemnarii liberalului Varujan Vosganian in functia de comisar european.
42 de candidati pentru PE
In sedinta colegiului director al PD, democratii au discutat despre programul politic intitulat "Un primar, un proiect". Potrivit acestui program, cei 702 primari democrati vor avea obligatia sa vina cu cate un proiect pentru a obtine fonduri europene pentru localitatile pe care le coordoneaza. Performanta in gestionarea fondurilor va fi chiar un criteriu pentru cei care vor candida sub umbrela PD. Liderii democrati au mai stabilit ca pe 9 decembrie sa fie convocat Consiliul National de Coordonare al partidului, care va completa schema de conducere a partidului, odata cu numirea secretarilor executivi. Pana pe 9 decembrie, PD isi va stabili si lista cu cei 42 de candidati pentru Parlamentul European, oameni cunoscuti si capabili, dupa cum i-a descris Boc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.