Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 22 de scrisori de intentie neangajante pentru privatizarea Antibiotice Iasi. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie a fost 1 noiembrie. Potrivit unui comunicat AVAS
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit 22 de scrisori de intentie neangajante pentru privatizarea Antibiotice Iasi. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie a fost 1 noiembrie. Potrivit unui comunicat AVAS, sapte companii din domeniul farmaceutic si 12 fonduri de investitii si-au manifestat interesul pentru preluarea pachetului majoritar de 53% din capital detinut de stat la Antibiotice. Restul de trei scrisori de intentie au fost depuse de catre distribuitori de medicamente. Potentialii investitori nu au dorit sa-si faca numele publice. "Am finalizat strategia de privatizare, iar anuntul de vanzare va fi publicat in cel mai scurt timp", a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Companiile interesate sa preia Antibiotice Iasi trebuie sa prezinte, in termen de o luna de la publicarea anuntului de privatizare, programat in prima parte a lunii noiembrie, documente de precalificare. Biofarm Bucuresti a anuntat, marti, ca a depus o oferta neangajanta pentru Antibiotice, in calitate de lider al unui consortiu. Potrivit Mediafax, printre companiile vehiculate pe piata care si-au manifestat interesul pentru Antibiotice se numara grupul farmaceutic Montero si compania Polisano din Sibiu, ambele cu activitati in distributia si retailul cu medicamente, compania Phoenix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals. Pretul de vanzare al Antibiotice ar trebui sa fie peste capitalizarea de piata, situata in prezent la circa 240 de milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.