Rapidul a remizat aseara la Tel Aviv si ramane in lupta pentru ocuparea unui loc calificant in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, dupa un joc dominat clar de giulesteni, dar cu niste gafe mari in aparare. Cu doua remize in primele doua jocuri,
Rapidul a remizat aseara la Tel Aviv si ramane in lupta pentru ocuparea unui loc calificant in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, dupa un joc dominat clar de giulesteni, dar cu niste gafe mari in aparare. Cu doua remize in primele doua jocuri, elevii lui Razvan Lucescu au transformat meciul cu Mlada Boleslav, programat in etapa viitoare in Giulesti, intr-unul decisiv, victoria fiind obligatorie in conditiile in care ultima partida a Rapidului in aceasta grupa este pe terenul lui Panathinaikos.
Cu o linie de mijloc lenta si neinspirata in faza ofensiva, Rapidul s-a asezat gospodareste in jumatatea gazdelor, care au acceptat fara sa cracneasca dominarea autoritara, incercand sa raspunda pe contraatac. La o prima astfel de iesire, Ogbona a fost gasit singur la opt metri de poarta de o centrare pe care a transformat-o fara probleme in gol. Daca ar fi fost singura gafa a giulestenilor in aparare ar fi fost bine, insa cuplul Sapunaru-Maftei a dat emotii la fiecare atac al israelienilor, noroc ca au fost destul de putine in prima repriza. Singurul fundas care a mai incercat sa spele imaginea colegilor sai a fost Rada, care a facut primul gol al Rapidului, patrunzand in dribling de la 40 de metri pana la linia careului mic, de unde l-a servit impecabil pe Viorel Moldovan. La a doua ocazie a lui Hapoel s-a facut 2-1, Sapunaru scapandu-l din marcaj pe Badeer la un corner. Echipa lui Razvan Lucescu a luat-o iar de la capat cu alergarea dupa egalare, care a venit greu, in conditiile in care Zicu, Badoi si mai ales Maldarasanu au prins o zi mizerabila, cu foarte putine lucruri bune pentru echipa. Partea a doua a fost mai deschisa, cu gazdele mai periculoase in atac, pe fondul altor gafe ale lui Sapunaru, care a facut si un hent in careu pe finalul partidei, neobservat din fericire de arbitru.
Pana la urma, Rapid s-a ales cu un punct din aceasta deplasare, ceea ce si-a dorit, insa impresia lasata a fost una mai degraba proasta, pentru ca giulestenii au parut extrem de fragili si vor avea de patimit mult pentru a obtine o calificare in primavara Cupei UEFA. (B.G.)
HAPOEL TEL AVIV - RAPID 2-2 (2-1)
Au marcat: OGBONA 24, BADEER 33 / V. MOLDOVAN 15, BUGA 54
Stadion: "Bloomfield"; spectatori: 10.000.
HAPOEL: Elimelech - Bondarv, Badeer, Paez, Antebi - Aboukasis (71 Aboutbul), Dego (46 Chen), De Bruno, Toema - Barda, Ogbona (76 Vermouth). Antrenor: Itzhak Shum.
RAPID: D. Coman - Sapunaru, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu (81 N. Grigore), C. Lazar, Karamian (68 Griffiths) - Buga, V. Moldovan, Zicu (59 Mazilu). Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonase galbene: Ogbonna (35), Barda (77), Aboutbul (81) / Zicu (55), Badoi (83).
Au arbitrat: V. Hrinak - V. Medved, R. Kubica - toti din Slovacia.
GRUPA G
HAPOEL TEL-AVIV - RAPID BUCURESTI 2-2 (2-1)
Ogbona 24, Badeer 33 / V. Moldovan 15, Buga 54
MLADA BOLESLAV - PANATHINAIKOS 0-1 (0-0)
Salpiggidis 65
Clasament
1. Panathinaikos 2 2 0 0 3-0 6
2. Rapid 2 0 2 0 2-2 2
3. Paris SG 1 0 1 0 0-0 1
4. Hapoel 2 0 1 1 2-4 1
5. Mlada 1 0 0 1 0-1 0
S-au mai jucat: Panathinaikos Atena - Hapoel Tel-Aviv 2-0, Rapid Bucuresti - Paris Saint-Germain 0-0 (19 octombrie).
Au mai ramas de jucat: Rapid - Mlada Boleslav, Paris SG - Hapoel Tel-Aviv (23 noiembrie), Mlada Boleslav - Paris SG, Panathinaikos - Rapid (30 noiembrie), Paris SG - Panathinaikos, Hapoel Tel-Aviv - Mlada Boleslav (13 decembrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.