Dinamovistii au abordat cu un curaj destul de naiv meciul cu Besiktas, inversunandu-se in faza ofensiva, insa descoperindu-se in defensiva, indeosebi in centru si pe partea dreapta, la mai multe incursiuni devastatoare ale lui Delgado, Bobo, Ricardin
Dinamovistii au abordat cu un curaj destul de naiv meciul cu Besiktas, inversunandu-se in faza ofensiva, insa descoperindu-se in defensiva, indeosebi in centru si pe partea dreapta, la mai multe incursiuni devastatoare ale lui Delgado, Bobo, Ricardinho si Kleberson soldate cu cateva faze periculoase la poarta bielorusului Gaev. In pofida dominarii gruparii din Turcia, alb-rosii izbutesc sa deschida scorul la jumatatea primei reprize in urma unei actiuni de mare efect a lui Adrian Cristea, care a trimis in poarta dupa ce l-a driblat pe portarul Runje. In ragazul de timp ramas pana la finalul primelor 45 de minute ambele echipe au jucat ofensiv, mai indrazneti in fata portii fiind totusi ai nostri, care puteau sa se desprinda la o lovitura libera a lui Claudiu Niculescu. Repriza secunda a inceput fara Ganea in "unsprezecele" dinamovist, insa plusul la constructie asteptat de la aceasta mutare - in cazul in care de asa ceva o fi fost vorba - nu numai ca nu s-a simtit, ba dimpotriva chiar, turcii controland destul de autoritar mijlocul terenului si producand fiori in apararea "cainilor". Astfel, in cel de-al 13-lea minut al reprizei secunde, Besiktas izbuteste sa egaleze prin jucatorul cu numarul 13, Bobo, acesta profitand de o eroare a lui Catalin Munteanu si de o noua desincronizare intre Moti si Stefan Radu, inscriind cu dezinvoltura in poarta lui Gaev. In continuare, meciul a fost unul extrem de animat, ambele echipe alergand dupa golul decisiv, cu un plus de partea echipei oaspete, care si-a creat mai multe si mai periculoase faze la poarta dinamovista. Minunea care se astepta avea sa se produca in minutul 85, atunci cand Gokhan l-a faultat pe Claudiu Niculescu scapat liber in careu, arbitrul sloven Ceferin dictand lovitura de la 11 metri ce avea sa fie transformata cu mare siguranta de acelasi atacant dinamovist si eliminandu-l pe jucatorul turc. Din nefericire, la putine secunde dupa aceea, si bucurestenii aveau sa piarda un om, penibilul Moti primind la randu-i cartonas rosu dupa ce l-a bruscat pe Gokhan in timp ce se indrepta catre marginea terenului. Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, in minutele de prelungire ale intalnirii, Andrei Margaritescu este si el eliminat, in urma primirii a doua cartonase galbene, astfel incat ambii jucatori vor absenta de la meciul urmator, cel de pe terenul belgienilor de la FC Bruges. In alta ordine de idei, celalalt meci al grupei, Tottenham - FC Bruges, s-a terminat dupa inchiderea acestei editii.
DINAMO - BESIKTAS ISTANBUL 2-1 (1-0)
Au marcat: AD. CRISTEA 21, CL. NICULESCU 86p /
BOBO 57
Stadion "Dinamo"; spectatori: 8000.
DINAMO: Gaev - Blay, Moti, R. Stefan, Pulhac - Ad. Cristea, Margaritescu, D. Serban (44 Ze Kalanga), C. Munteanu (62 Ropotan) - Cl. Niculescu, I. Ganea (46 Danciulescu). Antrenor: Mircea Rednic
BESIKTAS: Runje - Serdar, Gokhan, Ali, Ibrahim - Koray, Ricardinho, Kleberson (66 Yilmaz), Ibrahim Uzulmez, Delgado - Bobo. Antrenor: Jean Tigana.
Cartonase galbene: Moti (37, 86), Margaritescu (63, 90+4), Niculescu (77), Gokhan Zan (77), Tandogan (90+4).
Cartonase rosii: Moti (86), Margaritescu (90+4) / Gokhan (86).
Au arbitrat: D. Ceferin - M. Kogej, A. Kokolj - toti din Slovenia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.