Rezultatele modeste obtinute de performerii romani in acest an au pus pe jar forul olimpic autohton, reprezentantii COSR declarandu-se ingrijorati de situatia actuala a sportului in perspectiva JO de la Beijing. "In urma analizei rezultatelor obtinut
Rezultatele modeste obtinute de performerii romani in acest an au pus pe jar forul olimpic autohton, reprezentantii COSR declarandu-se ingrijorati de situatia actuala a sportului in perspectiva JO de la Beijing. "In urma analizei rezultatelor obtinute in acest an, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi exprima preocuparea si ingrijorarea pentru situatia actuala a sportului romanesc de performanta, in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008. In consecinta, COSR face apel la federatiile sportive nationale pentru a da dovada inca o data de profesionalism, abilitate, unitate si spirit obiectiv in identificarea tuturor resurselor umane disponibile si le ofera tot sprijinul sau in acest sens", se mentioneaza intr-un comunicat remis de forul condus de Octavian Morariu. "COSR considera ca sportul romanesc are sanse minime de a se redresa in mod semnificativ, fara sprijinul constant al tuturor institutiilor guvernamentale si al ansamblului societatii civile. In acest sens, COSR face apel la toate institutiile guvernamentale si ONG-uri pentru a facilita si a promova la toate nivelurile ideea de sport", se mai arata in comunicat, adaugandu-se ca se intentioneaza organizarea, in cel mai scurt timp posibil, a unei mese rotunde cu participarea Administratiei Prezidentiale si a celor mai importante structuri guvernamentale, pentru elaborarea unei strategii pe termen scurt, mediu si lung, de redresare a sportului autohton. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.