Liderul PIN Cozmin Gusa a catalogat, ieri, declaratiile presedintelui Traian Basescu despre monopolul energetic al Rusiei drept un "atac furibund asupra Moscovei" si "un gest de mare iresponsabilitate", care demonstreaza ca acestuia nu-i pasa de inte
Liderul PIN Cozmin Gusa a catalogat, ieri, declaratiile presedintelui Traian Basescu despre monopolul energetic al Rusiei drept un "atac furibund asupra Moscovei" si "un gest de mare iresponsabilitate", care demonstreaza ca acestuia nu-i pasa de interesul national. El a precizat ca afirma acest lucru in conditiile in care Romania are nevoie de relatii politice bune cu Rusia pentru a rezolva "cel putin doua probleme de interes national": pretul gazelor importate si recuperarea tezaurului de la Moscova. "Pretul gazelor pe care le importam acum din Rusia este cel mai mare din Europa si doar o relatie politica buna cu Moscova ar putea diminua acest pret", a apreciat Gusa, citat de Mediafax. "Prin atacul lui furibund, Traian Basescu nu numai ca dovedeste lipsa de preocupare pentru interesul Romaniei, ci si faptul ca inca traieste mental ca pe vremea razboiului rece dintre blocul american si occidental, pe de o parte si Uniunea Sovietica, de cealalta parte", a sustinut Gusa. El considera ca Basescu "se preface ca uita" de existenta unor organisme gen Consiliul NATO plus Rusia si ca prioritatea principala a actualei presedintii a UE este imbunatatirea relatiilor dintre Uniune si Rusia. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.