Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, s-a prezentat, ieri, de buna voie, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dupa ce anchetatorii anuntasera ca va fi adus cu mandat. Oprisan a ajuns la sediul DNA in jurul orei 15.00. El l-a
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, s-a prezentat, ieri, de buna voie, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dupa ce anchetatorii anuntasera ca va fi adus cu mandat. Oprisan a ajuns la sediul DNA in jurul orei 15.00. El l-a sunat pe procurorul Florian Tulus cu care a stabilit o intalnire pentru data de azi, la ora 11.00. Seful Consiliului Judetean Vrancea a intrat apoi in sediul DNA pentru a depune mai multe documente. Oprisan a declarat, referindu-se la Florian Tulus, sef sectie DNA, ca a dorit sa afle "motivele pentru care domnul procuror sef serviciu in Directia Sovietica Anti-PSD, din cadrul Parchetului General a abuzat incepand din nou o urmarire penala impotriva mea". Seful Consiliului Judetean Vrancea a spus, din nou, ca este o victima a prigoanei anti-pesediste. "Totul este un fals grosolan si ordinar! Voi face apel la CSM si la presedintele Romaniei, sa-si foloseasca toate prerogativele din lege pentru a stopa abuzurile impotriva membrilor PSD", a declarat acesta.
Avocati platiti cu bani publici
DNA anunta, saptamana trecuta, ca procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, impotriva lui Marian Oprisan, a lui Mircea Diaconu, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, si fata de Valeria Teodorescu, director al Directiei Economice din cadrul aceleiasi institutii. Cei trei sunt acuzati ca au prejudiciat Consiliul Judetean Vrancea cu importante sume de bani. Camera de Conturi a judetului Vrancea a stabilit, in urma unui control, raspunderea acestora materiala ca persoane fizice, dar decizia a fost contestata de cei trei care si-au angajat avocati pe care i-au platit din fondurile Consiliului Judetean Vrancea. Tot saptamana trecuta, DNA preciza ca Oprisan a refuzat sa se prezinte in fata procurorilor, motiv pentru care a fost emis un mandat de aducere. "Avand in vedere ca, fiind citat, invinuitul Marian Oprisan nu a dat curs citatiei, anuntand ca nici nu se va prezenta la DNA pentru a lua cunostinta de invinuirile care i se aduc in respectivul dosar, procurorii anticoruptie au emis un mandat de aducere, conform art.183 din Codul de procedura penala", se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie. In replica, seful Consiliului Judetean Vrancea preciza ca nu a primit nici o citatie, iar comunicatul transmis de DNA este o incercare "ordinara" de manipulare a opiniei publice din partea unui procuror. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.