Erste Bank a propus salariatilor actionari ai Bancii Comerciale Romane (BCR) doua variante de preluare a actiunilor, fie in cash, la pretul de 6,50 euro/actiune, fie un schimb de actiuni, oferind un titlu Erste contra sase actiuni BCR, potrivit unui
Erste Bank a propus salariatilor actionari ai Bancii Comerciale Romane (BCR) doua variante de preluare a actiunilor, fie in cash, la pretul de 6,50 euro/actiune, fie un schimb de actiuni, oferind un titlu Erste contra sase actiuni BCR, potrivit unui comunicat al bancii. Oferta grupului austriac se va derula in perioada 1-24 noiembrie si priveste toate actiunile salariatilor, care cumuleaza 8% din capitalul BCR. Potrivit comunicatului, Erste Bank va plati un pret pe actiune egal cu pretul platit de AVAS (7,65 euro pe actiune), minus 15%, procent egal cu prima platita de Erste Bank statului roman pentru preluarea controlului BCR. Astfel, pentru toate actiunile BCR detinute de catre angajati sau fosti angajati, Erste Bank ar plati aproximativ 412 milioane euro. Angajatii BCR care ar opta pentru schimbul de actiuni vor putea vinde liber actiunile Erste pe piata de capital (Viena, Praga sau Bucuresti) dupa perioada obligatorie de detinere de 1 an. Erste Bank a preluat, la sfarsitul lunii octombrie, 61,88% din actiunile BCR, pentru care a platit o suma de 3,75 miliarde euro. Pe de alta parte, reprezentantii societatilor de investitii financiare sustin ca, deocamdata, intentioneaza sa-si pastreze portofoliul de actiuni detinute BCR, a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman. Cele cinci SIF detin impreuna 30,12% din actiunile BCR, in participatii de circa 6% fiecare. Cuzman a precizat ca banca austriaca nu a prezentat vreo propunere concreta de preluare a pachetelor detinute de SIF la BCR. Indicele care urmareste cotatiile SIF era in urcare cu 5,2% la jumatatea sedintei de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti, atingand astfel un nou maxim istoric. Brokerii apreciaza ca avansul spectaculos al SIF se datoreaza ofertei lansate de Erste Bank pentru cumpararea actiunilor BCR detinute de salariati. (GRP)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.