Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, a declarat ieri ca atacantul Ionel Ganea va suporta sanctiunile din regulamentul de ordine interioara pentru ca l-a acuzat pe directorul general Cristi Borcea ca vrea sa il cedeze la "Poli" Timisoara pentru a-i f
Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, a declarat ieri ca atacantul Ionel Ganea va suporta sanctiunile din regulamentul de ordine interioara pentru ca l-a acuzat pe directorul general Cristi Borcea ca vrea sa il cedeze la "Poli" Timisoara pentru a-i face loc lui Marius Niculae. "El nu poate sa judece actionarii, sunt oameni care investesc bani. Pe mine ma deranjeaza ce a facut el. Daca ar fi fost profesionist, ar fi trebuit sa-si vada de jocul lui si de antrenament. E foarte important meciul Besiktas ca sa spun ce decizie vom lua in acest caz. Si nu o sa o iau eu, o sa o ia actionarii. Pe mine nu ma intereseaza. Este un regulament de ordine interioara pe care trebuie sa-l respecte toata lumea. Ganea o sa suporte consecintele, sanctiuni, ce sa suporte?", a spus Rednic. Ganea afirmase in presa ca actionarii doresc sa scape de el si ca Borcea l-a propus oficialilor de la Timisoara la schimb cu fundasul nigerian Ifeanyi Emeghara. Atacantul sugerase ironic un schimb de conducatori intre Cristi Borcea si Adrian Mititelu! Rednic a lasat sa se inteleaga faptul ca, in urma acestor afirmatii, Ganea nu va juca in partida cu Besiktas, de la Bucuresti, din grupa B a Cupei UEFA. "El stia ca, potrivit rotatiei, urma sa fie titular. Deci nu avea voie sa spuna asa ceva, trebuia sa se exprime in teren. Acum s-ar putea sa joace. Trebuie sa tin cont si de decizia pe care o voi lua dupa acest incident pe care l-a creat", a mentionat Rednic. "Puriul" a afirmat ca nu este prima oara cand Ganea ii face probleme. "Si eu sunt afectat de ceea ce a declarat Ganea, pentru ca m-am implicat foarte mult in transferul lui la Dinamo. Am insistat pe langa conducere sa ii ofere tot ce a cerut. Nu ii putem reprosa nimic pe plan profesional, dar nu trebuia ca inaintea unui meci important sa faca astfel de declaratii. Ganea nu e prima oara cand imi creeaza astfel de probleme si e pacat pentru ca era liniste la echipa. N-as vrea ca din cauza unui jucator sa sufere si ceilalti", a adaugat Rednic. Antrenorul dinamovist sustine ca stia de faptul ca atacantul vroia sa se transfere la "Poli" Timisoara. "Stiam ca si-a oferit serviciile celor de la Timisoara. Eu am avut o discutie cu el si i-am spus sa aiba rabdare pana in iarna, cand vom vedea ce vom face. Eu nu-mi doresc sa plece nici un jucator, iar fotbalistii care vor veni vor fi adusi la sugestia mea. Eu sunt cel care decide pentru ca eu raspund de rezultate. Si nu pot spune ca actionarii nu au fost alaturi de mine. Tot ce mi-am dorit mi-au adus", a mai spus Rednic.
Rednic decide lotul
In cadrul conferintei de presa de ieri a fost facut public si un comunicat al directorului general al lui FC Dinamo, Cristi Borcea, aflat in aceste zile in Spania. Acesta specifica faptul ca nu s-a pus problema ca Ganea sa plece de la Dinamo. "Ganea are un contract cu Dinamo pana in vara si nu s-a pus problema sa plece de la Dinamo nici un moment. Ganea are probleme atunci cand nu joaca, dar atunci este vorba doar de decizia antrenorului. Astfel de declaratii lasa de dorit si depasesc statutul de jucator profesionist. Iar la mana pe care i-a intins-o Dinamo, nu avea voie sa faca astfel de aprecieri", se arata in comunicat. Borcea a precizat ca nici un fotbalist nu pleaca fara acordul lui Rednic. "Nici un jucator nu va pleca de la Dinamo fara acordul lui Rednic. Ganea este un jucator foarte important si trebuie sa-si vada doar de jocul lui. Este pacat ca reactioneaza asa. Regulamentul de ordine interioara este pentru toata lumea, inclusiv pentru Ganea", se mentioneaza in adresa trimisa de Borcea.
Directorul general al FC Dinamo a explicat ca nu a existat nici o propunere catre Timisoara privind un schimb de jucatori. "Nu s-a discutat nici un schimb Ganea - Emeghara. Paradoxal, chiar daca Ganea si-a oferit serviciile Timisoarei in turul acestui campionat, noi nu am facut public acest lucru si, din contra, am insistat ca el sa-si continue contractul cu Dinamo. In incheiere, politica de transferari a clubului nu o face in nici un caz Ganea, ci conducerea clubului impreuna cu Rednic", a adaugat Borcea, care marti seara a urmarit din Spania partida Barcelona - Chelsea, din Liga Campionilor, iar in aceasta aseara urma sa fie in tribuna la partida Real Madrid - Steaua.
Cervantes l-a inspirat pe Borcea
Administratorul delegat al "cainilor rosii", Cornel Dinu, l-a laudat in cadrul conferintei de presa pe Borcea, spunand ca acesta a fost inspirat de Miguel de Cervantes cand a scris comunicatul. "Acest comunicat mi se pare mai mult decat exact, perfect! In retorica antica se spunea ca exista stilul atic si stilul oriental, mai pompos. Acesta cred eu ca este un stil atic inconfundabil, este perfect scris. Probabil ca fiind scris pe teritoriul Spaniei, Cervantes l-a inspirat pe Cristi sa faca o asemenea emanatie, dupa parerea mea perfecta", a afirmat Dinu, care a comentat in stilul caracteristic si incidentul provocat la Dinamo de Ganea: "Este o forma de zbucium nejustificat sau de a crea foc acolo unde exista numai apa. Cred ca suntem mai puternici decat astfel de tendinte, care este firesc sa apara intr-o societate in care mai mult se ravneste decat se produce". (MIG)
Lasati-ma sa plec!
Aflat in cantonamentul de la Saftica, Ionel Ganea a declarat ieri pentru TV Sport ca le va cere sefilor lui Dinamo sa-l lase sa plece in cazul in care nu mai este dorit la Dinamo. "Lasati-ma sa plec daca nu mai aveti nevoie de mine!", a spus Ganea, care a adaugat: "Nu e vorba de bani, ci de modul cum se poarta cu mine. Marius Niculae a confirmat ce am spus eu. Trebuia sa ne asezam la o masa, eu, Borcea si cu Rednic, si sa rezolvam problema. Cei doi sunt niste oameni care lucreaza pe la spate. Cu Rednic vorbeam ceva la telefon si el aparea in presa cu altceva. Nu e normal ca antrenorul sa faca asa cum zice actionarul. Rednic nu este un om corect".
Ganea a mai adaugat ca a vrut sa mai plece o data de la Dinamo, inainte de meciul din campionat cu Rapid. Altfel, tot ieri, presedintele lui "Poli" Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca Ganea nu intra in vederile clubului pe care il conduce. "Ganea este un jucator mare, care a confirmat pe toate planurile, cu o carte de vizita impresionanta, dar nu intra in vederile noastre. Nu este profilul de jucator care sa intre in vizorul nostru", a declarat Iancu. Acesta a dezmintit totodata faptul ca Ganea s-ar fi autopropus la Timisoara. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.