Statul va compensa integral costul medicamentelor incluse in programul pentru diabet, fondurile necesare estimate in acest sens pentru anul viitor ridicandu-se la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Eugen Nic
Statul va compensa integral costul medicamentelor incluse in programul pentru diabet, fondurile necesare estimate in acest sens pentru anul viitor ridicandu-se la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, a anuntat ieri ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului. "Compensarea se va face din pretul perceput de farmacii, deci din pretul de vanzare cu amanuntul", a spus ministrul. El a explicat ca dupa ce proiectul a inceput sa fie pus in aplicare, pe listele initiale de medicamente care se distribuiau in farmacii au aparut noi medicamente pentru tratarea diabetului, care au fost incluse in program. Potrivit schimbarilor recent operate in programul national de diabet, de la 1 octombrie, bolnavii care necesita tratamente antidiabetice orale pot sa-si obtina medicamentele necesare din toate farmaciile cu circuit deschis aflate in relatii contractuale cu casele teritoriale de asigurari de sanatate. Doar bolnavii insulino-dependenti - care reprezinta o cincime din totalul celor 380.000 de suferinzi de diabet - obtin tratamentul exclusiv din farmaciile cu circuit inchis, acest medicament avand un regim special.
Executivul a mai decis, ieri, ca sectiile de unitati primire-urgente din spitalele judetene sa beneficieze de fonduri pentru finantarea programelor de dotare cu echipamente si aparatura medicala, prin credite externe contractate de la Banca Europeana de Investitii. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.