O stire emotionanta am primit pe ziua de ieri, in care aflam, de la consiliul de administratie al Bancii Romanesti, ca s'a luat initiativa infiintarii unei subscriptii printre institutele de credit si bancile importante din Romania, pentru constituir
O stire emotionanta am primit pe ziua de ieri, in care aflam, de la consiliul de administratie al Bancii Romanesti, ca s'a luat initiativa infiintarii unei subscriptii printre institutele de credit si bancile importante din Romania, pentru constituirea unui fond de asistenta sociala intru memoria nepieritoare a Reginei Maria. In acest scop Banca Romaneasca a subscris suma de 300.000 de lei, iar d-l C I. Bratianu, presedintele consiliului de administratie, in nume personal, a donat suma de 150.000 de lei. Membrii importanti ai consiliului de administratie si cei ai cenzorilor au donat fiecare suma de 10.000 de lei. In total a fost stransa suma de 500.000 lei. Nu stim daca au raspuns pozitiv si celelalte banci, dar cu siguranta raspunsul nu va fi unul negativ. Ce se intentioneaza cu acest fond am aflat tot de la consiliul de administratie al Bancii Romanesti. Vor fi ajutati veteranii de razboi, vaduvele si o parte pentru copiii orfani.
ZIUA, 1 noiembrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.