Omul de afaceri Ion Tiriac a castigat procesul intentat unei importante publicatii europene. Saptamanalul "Le Point" a publicat, la data de 19 mai 2005, articolul "Romania: imprudentul contract german". Ion Tiriac s-a considerat calomniat de anumite
Omul de afaceri Ion Tiriac a castigat procesul intentat unei importante publicatii europene. Saptamanalul "Le Point" a publicat, la data de 19 mai 2005, articolul "Romania: imprudentul contract german". Ion Tiriac s-a considerat calomniat de anumite pasaje ale acestui articol, astfel ca a actionat publicatia "Le Point" in instanta. Judecatorii Tribunalului de Mare Instanta de la Paris au stabilit ca directorul respectivului saptamanal, Franz-Olivier Giesbert, este vinovat de defaimare publica fata de o persoana particulara.
Astfel, judecatorii francezi l-au obligat pe Franz-Olivier Giesbert la plata unei amenzi delictuale, precum si la plata unor daune interese fata de Ion Tiriac, in valoare de un euro, si a cheltuielilor de judecata. Totodata, saptamanalul "Le Point" a fost obligat sa anunte faptul ca directorul publicatiei a fost condamnat, intrucat l-a calomniat pe omul de afaceri Ion Tiriac. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.