Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 al Capitalei au identificat cele patru persoane care l-au ajutat pe fostul sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, sa scoata documente din inst
Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 al Capitalei au identificat cele patru persoane care l-au ajutat pe fostul sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, sa scoata documente din institutie. Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, cele patru persoane au fost convocate de procurori pentru audieri, in cadrul carora sa dea detalii despre transportul documentelor, despre care Orasanu a spus ca "nu sunt acte secrete sau confidentiale si ca a dorit sa le pastreze din precautie, in fata unor posibile atacuri".
Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat in urma unor articole aparute in presa referitoare la o eventuala sustragere de documente de la AVAS. Potrivit cotidianului "Gandul", fostul sef al AVAS Razvan Orasanu ar fi scos din sediul institutiei zeci de mii de pagini de documente, pe care le-ar fi dus intr-o locuinta din apropierea sediului Autoritatii. "Sunt tipul de documente pe care orice om le poate cere de la AVAS. Circa 98 la suta sunt documente fotocopiate, care se refera exclusiv la actele semnate de mine, nu in perioada Musetescu sau Zbarcea (doi dintre fostii presedinti ai AVAS - n.r.), ci in mandatul meu", a declarat, in replica, Orasanu. Jandarmii care pazeau sediul AVAS au raportat ca fostul presedinte a fost ajutat, in noaptea de 26 spre 27 octombrie, de vicepresedintele Constantin Botez si de un alt coleg sa care bibliorafturile si cele 30.000 de hartii (documente fotocopiate). La iesirea din sediul institutiei, jandarmilor li s-a explicat ca sunt documente personale.
Razvan Orasanu a fost inlocuit din functie de premierul Calin Popescu Tariceanu, in urma cu cateva zile, noul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului fiind fostul ministru al Aparari, Teodor Atanasiu. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.