Unitatile emitente de tichete cadou si tichete de cresa trebuie sa aiba un capital social de minim un milion de euro, pentru a putea fi autorizate de Ministerul Finantelor. Potrivit unui ordin al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, publicat,
Unitatile emitente de tichete cadou si tichete de cresa trebuie sa aiba un capital social de minim un milion de euro, pentru a putea fi autorizate de Ministerul Finantelor. Potrivit unui ordin al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, publicat, recent, in Monitorul Oficial, alte conditii care trebuie indeplinite de aceste societati pentru a putea functiona sunt includerea in obiectul de activitate a activitatilor privind emiterea si gestionarea biletelor de valoare si dotarea cu echipamente si cu mijloace fixe necesare executarii tichetelor mentionate prevazute cu elementele obligatorii. De asemenea, unitatile emitente trebuie sa aiba spatii distincte pentru producerea, depozitarea, ambalarea, rambursarea si distrugerea tichetelor, dotate cu mijloace tehnice de supraveghere. Potrivit ordinului citat, unitatile emitente nu vor fi autorizate daca au datorii la stat. Autorizatia de functionare se elibereaza pe o perioada de un an.
Parintii care au copii de pana la doi ani sau trei (in cazul unui copil cu handicap) vor putea beneficia de tichete de cresa, acordate de angajatori in urma negocierilor dintre angajati si angajatori. Prin aceste tichete, Ministerul Muncii va acorda un sprijin celor ce renunta la concediul de ingrijire a copilului pana la doi ani, se intorc la munca si decid sa-si duca copilul la cresa. Tichetele vor avea o valoare de 3 milioane de lei vechi pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa, valoarea fiind indexata semestrial cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica. Parintii care beneficiaza de indemnizatie nu pot cumula tichetul de cresa si indemnizatia pentru cresterea copilului. Vor putea, insa, sa beneficieze de stimulentul de trei milioane lunar acordat in cazul in care se intorc in activitate. Mentionam ca stimulentul este de trei milioane in 2006, iar din 2007 este un milion plus doua milioane acordate ca alocatie de stat, fiecarui copil pana la implinirea varstei de doi ani. (A.G.C.; C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.