Conducerea FRF, selectionerul Victor Piturca si antrenorul nationalei "under 21" a Romaniei, Emil Sandoi, vor participa astazi la un meci demonstrativ, organizat la Tg. Jiu si prilejuit de inaugurarea unui teren sintetic. Presedintele Pandurilor, Mar
Conducerea FRF, selectionerul Victor Piturca si antrenorul nationalei "under 21" a Romaniei, Emil Sandoi, vor participa astazi la un meci demonstrativ, organizat la Tg. Jiu si prilejuit de inaugurarea unui teren sintetic. Presedintele Pandurilor, Marin Condescu, a declarat ca partida demonstrativa va opune o selectionata formata din fosti jucatori aflati acum in structurile FRF, uneia a clubului gorjean. Selectionerul Victor Piturca a evoluat in anii '80 la Pandurii, atunci echipa gorjeana aflandu-se in cel de-al doilea esalon, iar Emil Sandoi a pregatit timp de trei ani echipa din Tg. Jiu si a reusit, pentru prima data in istoria clubului, sa promoveze in prima liga. Condescu a afirmat ca meciul este organizat si pentru a da un exemplu cluburilor mari pentru a investi in infrastructura. "Scopul acestui meci va fi in primul rand inaugurarea unui teren sintetic de dimensiuni normale la Tg. Jiu, teren ce poate fi omologat si pentru jocuri de Liga I. Aveam nevoie de un astfel de teren pentru antrenamentele echipei mari, dar si pentru antrenamentele si jocurile echipelor de juniori, si cred ca acest lucru ar trebui sa il faca toate cluburile de prima liga din tara. In al doilea rand, vrem o popularizare a fenomenului in zona prin aceasta actiune la care vor lua parte unii dintre marii fotbalisti ai Romaniei. Mircea Sandu este presedintele FRF si raspunde de infrastructura necesara pentru ca fotbalul romanesc sa poata intra in Europa cu fruntea sus, de aceea nu vad nici un impediment in a vizita toate cluburile de fotbal din Romania", a comentat Condescu. Din echipa FRF, care va fi condusa de presedintele Mircea Sandu, mai fac parte Emil Sandoi, Victor Piturca, Alexandru Boc, Stefan Iovan, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Ionut Lupescu, Florin Prunea, Adalbert Kassai si Dumitru Mihalache.
La Pandurii vor evolua, pe langa presedintele Marin Condescu, antrenorii Eugen Neagoe, Vali David, Florin Bejinaru si Sebastian Moga si antrenorii de la centrul de copii si juniori Mihai Stelescu, Dorian Gugu, Constantin Andriuca, Cristi Popescu, Ion Radulescu.
Meciul demonstrativ va avea loc astazi, de la ora 14, si va fi arbitrat de presedintele CCA, Gheorghe Constantin. Terenul sintetic care va fi inaugurat oficial cu aceasta ocazie a fost amenajat in mai putin de doua luni, lucrarile fiind demarate pe 1 septembrie. Costurile pentru amenajarea acestuia si a inca unui teren alaturat de antrenament, care va fi insa acoperit cu gazon natural, se ridica la peste 35.000 de euro. Cele doua terenuri vor beneficia de vestiare si tribune, dar si de instalatie de nocturna.
Dupa fapta si rasplata
Marin Condescu a fost omul decisiv in realegerea lui Sandu ca presedinte al FRF, dupa ce echipele sponsorizate de sindicatul minerilor au "plusat" cu peste 50 de voturi. Prima rasplata a lui a fost retrogradarea Sportului Studentesc pe motive financiare, astfel incat Pandurii Tg. Jiu au ramas in prima divizie desi echipa retrogradase la finele sezonului trecut. Mai mult, Pandurii au obtinut in ultima saptamana doua decizii favorbile din partea FRF si LPF: prima a fost disputarea meciului cu Jiul Petrosani, din 16-imile de finala ale Cupei Romaniei la Tg. Jiu, iar a doua a fost programarea meciului cu Univ. Craiova, din etapa a 13-a a Ligii I, la doar 48 de ore dupa ce oltenii jucasera contra Ceahlaului, la Brasov, in competitia KO. Condescu a intrat din aceste motive in conflict cu Adrian Mititelu, patronul Universitatii, care a declarat ca "acest Condescu decide in fotbalul romanesc". Mititelu a fost contrat dur de Dumitru Dragomir, in timp ce Mircea Sandu s-a abtinut de la comentarii. Condescu este presedinte la Pandurii de mai multi ani, insa toti banii care se investesc in echipa vin fie de la autoritatile locale, fie de la sindicatele de mineri pe care le conduce. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.