Presedintele brazilian in exercitiu, Luiz Inacio Lula da Silva, si-a adjudecat un nou mandat, castigand turul secund al prezidentialelor de duminica. Lula da Silva a fost creditat cu 60 la suta din totalul voturilor exprimate, fata de numai 39,9 proc
Presedintele brazilian in exercitiu, Luiz Inacio Lula da Silva, si-a adjudecat un nou mandat, castigand turul secund al prezidentialelor de duminica. Lula da Silva a fost creditat cu 60 la suta din totalul voturilor exprimate, fata de numai 39,9 procente obtinute de adversarul sau, social-democratul Geraldo Alckmin. Intr-o prima alocutiune, rostita la Sao Paulo, dupa anuntarea rezultatelor alegerilor, Lula da Silva a declarat in fata miilor de simpatizanti care ii sarbatoreau victoria ca aceste rezultate reprezinta "victoria celor situati la baza societatii impotriva celor ajunsi sus."
"Dorim ca Brazilia sa devina o tara mai dreapta si interesele paturilor sarace ale societatii braziliene vor fi prioritare pentru guvernul nostru", a subliniat seful ales al statului
Imbracat intr-un tee-shirt pe care se putea citi "Victoria este a Braziliei", Lula da Silva a multumit pentru increderea alegatorilor in programul sau guvernamental si a avertizat ca va aplica o politica bugetara "dura", pentru ca, a spus el, "nu poti sa cheltuiesti mai mult decat castigi". "Solutia pentru problemele Braziliei nu consta in a face ca poporul sa sufere in continuare sub apasarea grelelor ajustari, ci in a face ca economia sa cresca si distribuirea veniturilor sa fie echitabila", a insistat presedintele tarii.
In incheiere, presedintele Lula da Silva a chemat la unitate, "pentru a face o Brazilie mai puternica" si si-a exprimat increderea ca in acest sens va primi sprijinul "tuturor partidelor politice" din tara. Geraldo Alckmin si-a recunoscut infrangerea si l-a felicitat telefonic pe castigator. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.