Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat, ieri, la Lisabona ca Bruxelles-ul nu se va amesteca in alegerea fiecarui stat membru al UE de a recurge sau nu la energia nucleara, informeaza Rompres. "Decizia de a recurge sau n
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat, ieri, la Lisabona ca Bruxelles-ul nu se va amesteca in alegerea fiecarui stat membru al UE de a recurge sau nu la energia nucleara, informeaza Rompres. "Decizia de a recurge sau nu la energia nucleara ii revine fiecarui stat, si nu Comisiei Europene", a declarat Barroso in cadrul unei conferinte pe tema "strategiei europene pentru energie" "Dezbaterea pe tema energiei nucleare nu trebuie sa fie tabu", a adaugat el, precizand ca Bruxelles-ul ar putea chiar sa ofere sprijin, in domeniul cercetarii si al securitatii, tarilor care doresc sa dezvolte un program de energie nucleara. Problema energiei nucleare face parte din politica energetica a UE care trebuie sa duca la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Bruxelles-ul trebuie sa prezinte in ianuarie masuri pe aceasta tema. "Este absurd de a mentine 27 de minipiete europene de energie", a spus Barroso, facand aluzie la cele 25 de actuale membre la care se vor adauga Romania si Bulgaria. UE este in prezent cel mai mare importator si al doilea mare consumator de energie din lume, depinzand in proportie de 50% de sursele externe. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.