Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, considera ca actiunea fostului sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, prin care acesta a luat o serie de copii dupa mai multe
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, considera ca actiunea fostului sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, prin care acesta a luat o serie de copii dupa mai multe documente ale institutiei este una ilegala. Seful Fiscului este si presedintele Consiliului de supraveghere si indrumare al AVAS. "AVAS este o institutie care are un anumit grad de securitate. Respectivele documente sunt proprietatea institutiei, chiar daca sunt semnate de reprezentantul ei legal, deci nu pot fi scoase de acolo", a aratat Bodu. El a declarat ca l-a intrebat pe Orasanu de ce a facut copii xerox dupa respectivele acte, iar acesta i-a raspuns incoerent. "Mi-a spus ca si-a facut curatenie pe rafturi", a precizat Bodu. El a mentionat ca trebuie ca organele de cercetare penala sa stabileasca ce documente au fost scoase din AVAS.
Intrebat de ce a simtit nevoia sa il sune pe Orasanu in aceasta problema, seful Fiscului a precizat ca a dorit sa se informeze asupra unei actiuni "nelegale" pentru ca a primit informatii potrivit carora respectivele documente sunt confidentiale, clasificate. Cat despre informatia potrivit careia ar fi tipat la Orasanu in timpul convorbirii, Bodu a precizat: "N-am tipat. Imi pare rau daca domnul Orasanu, de o anumita varsta, a interpretat discutia ca fiind intre parinte si copil. Este atitudinea unui presedinte al Consiliului de Supraveghere si Indrumare catre presedintele executiv de a se informa asupra unei actiuni pe care eu o consider ilegala".
Potrivit Mediafax, Razvan Orasanu, a declarat, ieri, ca a fost sunat, la sfarsitul saptamanii trecute, de seful ANAF, pe tema documentelor pe care le-a scos din sediul institutiei, iar Bodu ar fi folosit "tonalitati mult prea inalte" pentru ca el sa inteleaga ce i se comunica. "Convorbirea a fost o amestecatura de consideratii. Pot sa spun chiar un melanj, din care nu am inteles foarte multe (...) Nu a facut vreo afirmatie in mod obiectiv, mai degraba a tipat", a sustinut Orasanu.
"Reactie la lista datornicilor Bancorex"
Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, a precizat, ieri, ca acuzatiile care i se aduc referitoare la posibilele sustrageri de documente din cadrul institutiei nu sunt altceva decat reactii la publicarea listei datornicilor Bancorex, transmite NewsIn. "Nu este o sustragere ilegala. Nu sunt documente clasificate. Este o masura de precautie pentru a putea dovedi ca mi-am indeplinit onest mandatul. Sunt unul dintre putinii presedinti de la aceasta institutie care pleaca fara un scandal sau un proces", a afirmat Orasanu, la ceremonia de instalare a noului presedinte al AVAS, fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu.
La sfarsitul saptamanii trecute, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a anuntat ca s-a autosesizat cu privire la faptul ca, in noaptea de 26 spre 27 octombrie, din sediul AVAS, au fost sustrase documente fotocopiate care aveau legatura cu activitatea institutiei. Potrivit comunicatului, Parchetul s-a autosesizat in urma unor articole aparute in presa centrala.
Fostul presedinte al Autoritatii, Razvan Orasanu, a prezentat, la finalul mandatului, lista datornicilor la Bancorex. Aceasta cuprinde 690 de firme si persoane fizice, totalul datoriilor fiind de 1,1 miliarde de dolari. Pe primele trei locuri se afla Sanca Impex Bucuresti cu peste 57 milioane de dolari, Ulco Bucuresti cu 57 de milioane de dolari si Azochim Savinesti, cu 31 de milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.