Liderul democratilor, Emil Boc, il tachineaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu pe subiectul anticipatelor. Intrebat ieri cum comenteaza tema anticipatelor, reluata de presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat "Jurnalului National", Boc
Liderul democratilor, Emil Boc, il tachineaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu pe subiectul anticipatelor. Intrebat ieri cum comenteaza tema anticipatelor, reluata de presedintele Traian Basescu intr-un interviu acordat "Jurnalului National", Boc a spus ca cel care trebuie sa raspunda primul la intrebarile legate de anticipate este premierul Calin Popescu Tariceanu. "Depinde de PNL, daca premierul doreste alegeri anticipate", a spus Boc facand referire la declaratia lui Basescu din cotidianul amintit, potrivit careia "anticipatele sunt inca o solutie". Boc a spus din nou ca daca PNL va accepta ideea alegerilor anticipate, PD va imbratisa cu drag ideea. Intrebat daca discutiile cu liberalii pe aceasta tema au avansat in vreun sens, Boc a raspuns: "Nu, nu au avansat mai mult decat pana acum". In context, liderul PD a refuzat sa spuna daca Tariceanu va mai fi premier dupa eventualele alegeri anticipate. "Orice discutie trebuie sa inceapa de la premierul Tariceanu, dupa care v-as ruga sa veniti la noi sa discutam", a mai spus Boc. Presedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu acordat acum doua zile "Jurnalului National" ca alegerile anticipate mai reprezinta inca solutia cea mai buna pentru Romania. "Cea mai buna solutie pentru Romania inca mai este reprezentata de alegeri anticipate. Pentru ca aceasta lipsa de suport a Guvernului in Parlament va afecta decizia inca doi ani de acum inainte", a spus presedintele.
PD refuza paritatea pe liste
Pe de alta parte, surse din cadrul PD au declarat ieri, pentru Mediafax, ca democratii nu au de gand sa accepte propunerea PNL de a exista paritate pe listele electorale pentru Parlamentul European. Liderii PD au respins in sedinta Biroului Permament de ieri propunerea avansata de liberali, sustinand ca raportul de forte in cadrul Aliantei s-a modificat considerabil, in sensul ca democratii au acum dublul electoralului liberalilor. "S-a pus problema raportului de 1 la 1, pe care tot il propun liberalii. S-a cerut ca PD sa ia pozitie oficiala fata de aceasta propunere. Evident, noi nu vrem asa ceva. In acest moment, avem dublul electoratului PNL, deci nici nu ne gandim sa acceptam paritatea pe liste", au precizat sursele citate. In aceeasi sedinta, democratii au decis sa ceara PNL ca sedintele CNC-ului Aliantei sa se desfasoare numai in formatul de 7 la 7. "Sedintele CNC-ului Aliantei trebuie sa se desfasoare in fomatul 7 plus 7 plus 2, asta s-a cerut si cu asta a fost toata lumea de acord in BPN. Pana acum, liberalii veneau mai putini decat se prevede in Protocol, tocmai pentru ca Tariceanu sa ia deciziile pentru PNL, nu si ceilalti lideri ai partidului. Noi cerem ca CNC-ul sa se tina la dimensiunea normala, ca toti liderii PNL sa ia deciziile pentru partidul lor, nu un grup restrans de interese liberale", au spus sursele. Acestea au dezvaluit ca PD respinge si propunerea PNL referitoare la un "asa-zis Cod etic" al Aliantei. "Nu ne fixeaza ei nou agenda declaratiilor. Exista un Protocol, care spune ce spunem, cand spunem, cine spune etc. Tot in Protocolul Aliantei se specifica si modalitatile in care cei care fac declaratii pot fi trasi la raspundere. Avem o Comisie de Etica si Arbitraj, asa ca nu rescriem acum Alianta cu nu stim ce coduri liberale", au mai spus sursele din conducerea PD. (C.E.)
Hasotti: "CNC restrans, opera lui Boc"
Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat ieri ca ideea unui CNC al Aliantei DA in formula restransa ii apartine liderului PD, Emil Boc, acesta grabindu-se de fiecare data sa rezolve problemele "pentru a prinde avionul de Cluj".
"In legatura cu formula unui CNC al Aliantei restrans, vreau sa spun ca domnul Boc a avut aceasta initiativa, argumentand ca un astfel de CNC rezolva mai repede chestiunile Aliantei. El dorea sa se rezolve mai repede pentru ca domnia sa avea avion catre Cluj si se grabea", a sustinut Hasotti, citat de Mediafax. "Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat: am propus un Cod etic care sa vina in completarea Protocolului Aliantei DA, care ar fi facut ca in interior sa se statorniceasca un climat de colaborare, in care sa fie excluse atacurile, iar colegii de la PD au refuzat propunerea noastra si concluziile le puteti trage", a mai spus Puiu Hasotti. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.