Pilotul si copilotul elicopterului prabusit, la inceputul saptamanii trecute, in lacul de acumulare de la Golesti, au fost inmormantati, sambata la pranz, la Cimitirul Militar Ghencea III, cu onoruri militare, la ceremonii participand si Sorin Frunza
Pilotul si copilotul elicopterului prabusit, la inceputul saptamanii trecute, in lacul de acumulare de la Golesti, au fost inmormantati, sambata la pranz, la Cimitirul Militar Ghencea III, cu onoruri militare, la ceremonii participand si Sorin Frunzaverde, noul ministru al Apararii Nationale.
La ceremoniile religioase pentru comandorul Adrian Marinescu si locotenentului Adrian Cioarba - care au avut loc la capela Cimitirului Militar Ghencea - au participat colegi din toate structurile Ministerului Apararii Nationale (MApN).
Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de patru preoti militari de la Serviciul de Asistenta Religioasa din cadrul MApN.
Trupurile comandorului Adrian Marinescu si locotenentului Adrian Cioarba au fost aduse, vineri seara, la capela cimitirului, garda la catafalc fiind asigurata incepand de sambata, de la ora 10.30, de generali ai fortelor aeriene, in frunte cu seful Statului Major al Fortelor Aeriene, Gheorghe Catrina. Trei elicoptere militare au survolat locurile de inmormantare ale celor doi, aruncand flori.
Scafandrii continua cautarile
Scafandrii au reluat, sambata dimineata, cautarile trupului maistrului militar Constantin Hurchi, cel de-al treilea membru al echipajului aflat in elicopterul prabusit la Golesti, actiunea fiind insa ingreunata de malul de pe fundul lacului de acumulare.
Pentru ca operatiunile de cautare ale maistrului militar Constantin Hurchi ar putea dura, autoritatile au decis ca trupurile comandorului Adrian Marinescu si locotenentului Adrian Cioarba sa fie redate familiilor, pentru inmormantare, desi regulile militare impun ca trupurile celor disparuti sa fie trimise familiilor in acelasi timp.
Anchetatorii fac investigatii pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul, atat la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni, cat si la fata locului. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.