Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal vor fi lansate in dezbatere publica la inceputul acestei saptamani, prin publicarea pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor, ne-au declarat surse din minister. Dupa aproximativ o saptamana de
Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal vor fi lansate in dezbatere publica la inceputul acestei saptamani, prin publicarea pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor, ne-au declarat surse din minister. Dupa aproximativ o saptamana de la publicarea documentului pe site, vor incepe discutiile cu mediul de afaceri, cu casele de consultanta care au lucrat si la elaborarea Codului Fiscal, cu reprezentantii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), cu cei ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si cu expertii Uniunii Notarilor Publici. Normele vor fi supuse dezbaterii publice 30 de zile. "Pentru prima data in ultimii 16 ani, normele metodologice de aplicare vor intra in vigoare odata cu Codul Fiscal, respectiv la 1 ianuarie 2007", au precizat sursele citate. Pe pagina de Internet a ministerului, au fost deja lansate in dezbatere normele de aplicare la Titlul VI - TVA.
Cele mai importante modificari fiscale ale anului viitor vizeaza impozitarea tranzactiilor imobiliare si prima inmatriculare a autovehiculelor. Incepand din 2007, vanzarea proprietatilor imobiliare va fi taxata diferentiat in functie de valoarea bunurilor si de durata de detinere a acestora. Impozitul va fi aplicat la valoarea de vanzare si nu la castig ca pana acum. Astfel, pentru vanzarea unei proprietati care valoareaza mai putin de 200.000 lei noi si a fost detinuta mai putin de trei ani, impozitul este de 3% din valoare. Pentru casele sau terenurile care depasesc valoarea de 200.000 de lei noi, impozitul platit la vanzare va fi de 6000 de lei noi plus un procent de 2% aplicat la valoarea care depaseste pragul de 200.000 lei. Cat priveste vanzarea proprietatilor detinute mai mult de trei ani, impozitul este de 2% din valoare in cazul unui bun imobiliar de pana in 200.000 lei noi. Daca proprietatea depaseste aceasta valoare, taxa va fi de 4000 lei noi plus 1% din valoarea care depaseste pragul de 200.000 lei. Taxa pentru prima inmatriculare a masinilor va fi aplicata, incepand de anul viitor, indiferent daca autovehiculul este nou sau uzat, sau daca este cumparat din tara sau din strainatate. Taxele pentru inmatriculare variaza, in functie de gradul de poluare, capacitatea cilindrica si vechimea masinii, intre 100 de euro, pentru un autovehicul Euro 4 vechi de cel mult trei luni si 7500 de euro pentru un autoturism noneuro, cu o capacitate de peste 3000 cmc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.