In sectorul 3 al Capitalei, s-a deschis Centrul de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) unde, lunar, 35 de persoane adulte cu handicap vor putea beneficia de serviciile personalului de specialitate. Centrul se afla in strada Cauzasi nr. 26, s
In sectorul 3 al Capitalei, s-a deschis Centrul de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu) unde, lunar, 35 de persoane adulte cu handicap vor putea beneficia de serviciile personalului de specialitate. Centrul se afla in strada Cauzasi nr. 26, si a fost realizat in cadul unui proiect finantat de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) beneficiar fiind Primaria Sectorului 3 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In sectorul 3, sectorul cu cel mai mare numar de locuitori - 393.226, se afla 7.237 persoane cu handicap, dintre acestea 647 persoane cu handicap locomotor si 1.030 persoane cu handicap neuromotor. "Conform Strategiei Nationale pentru protectia, integrarea si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap in perioada 2006-2013 "Sanse egale pentru persoanele cu handicap - catre o societate fara discriminari", unul din principalele obiective ale dezvoltarii asistentei sociale este crearea de servicii comunitare mai aproape de beneficiari", a declarat Silviu George Didilescu, presedinte ANPH.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.