Baschetul feminin romanesc a avut parte de sorti favorabili, sambata, la stabilirea grupelor turneului final al Campionatului European din 2007, echipa de senioare pregatita de Vasic urmand sa evolueze in seria B, alaturi de Lituania, Germania si Bel
Baschetul feminin romanesc a avut parte de sorti favorabili, sambata, la stabilirea grupelor turneului final al Campionatului European din 2007, echipa de senioare pregatita de Vasic urmand sa evolueze in seria B, alaturi de Lituania, Germania si Belgia, trei adversare binecunoscute tricolorelor. "Este o grupa accesibila. Cunoastem deja adversarele, am mai jucat cu ele si le-am pus probleme sau chiar am invins. Lituania este ocupanta locului patru la Europenele precedente, iar cu Germania si Belgia ne-am tot intalnit in campaniile preliminare continentale. Sunt convinsa ca vom putea obtine un rezultat notabil anul viitor, la Euro 2007. De altfel, obiectivul nostru pentru aceasta competitie este clasarea pe unul dintre locurile 5-8", a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, prezenta la tragerea la sorti desfasurata in localitatea italiana Chieti. Conform FIBA-Europe, in celelalte grupe ale turneului final din Italia se vor intalni Cehia, Turcia, Letonia si o echipa desemnata la ultimul baraj de calificare (Grupa A), Rusia, Franta, Grecia si Italia (Grupa C), Spania, Serbia, Croatia si Belarus (Grupa D), din fiecare serie urmand sa acceada in faza superioara primele trei clasate. La o simpla trecere in revista a componentei grupelor ne putem da seama ca grupa C este cea mai puternica, in vreme ce primele doua serii pot fi considerate mai usoare, Romania avand sanse reale sa urce in faza a doua a competitiei continentale, avand ascedent moral in fata Germaniei, dar mai ales in fata Belgiei. Reamintim ca a 16-a echipa calificata la turneul final din Italia, care va face parte din grupa A, va fi stabilita in urma unui turneu la care vor participa castigatoarele celor trei grupe de baraj, din care vor face parte formatiile Bulgariei, Finlandei, Ungariei, Israelului, Poloniei, Slovaciei, Sloveniei, Ucrainei si Suediei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.