Premierul italian, Romano Prodi, dar si predecesorul sau, Silvio Berlusconi, precum si alte personalitati politice au fost victimele "spionajului fiscal", a anuntat, ieri, Parchetul din Milano, confirmand informatiile aparute in presa. Dosarele fisca
Premierul italian, Romano Prodi, dar si predecesorul sau, Silvio Berlusconi, precum si alte personalitati politice au fost victimele "spionajului fiscal", a anuntat, ieri, Parchetul din Milano, confirmand informatiile aparute in presa. Dosarele fiscale care au fost consultate ilegal apartin lui Romano Prodi, Silvio Berlusconi, Giorgio Napolitano, actualul presedinte al Italiei, si predecesorului acestuia, Carlo Azeglio Ciampi, dar si ale celor mai importanti responsabili ai principalului partid de stanga, informeaza Mediafax. Sute de perchezitii au fost efectuate joi in toata tara, la domiciliile si birourile a 127 de agenti fiscali si ai politiei financiare, suspectati ca au consultat ilegal dosarele fiscale ale unor personalitati politice si din lumea sportiva sau artistica. Accesarea abuziva a unui sistem informatic este un delict ce poate fi pedepsit cu opt ani de inchisoare in cele mai grave cazuri. Italia a fost deja afectata de un scandal, in septembrie, provocat de descoperirea unui vast sistem de interceptari telefonice ilegale, efectuate timp de mai multi ani si care a vizat cateva sute de personalitati din lumea economica, politica si sportiva. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.