Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost pus sub invinuire de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar referitor la modul in care a fost achizitionat un camin de nefamilisti. Anchetatorii DNA au inceput urmarirea p
Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost pus sub invinuire de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar referitor la modul in care a fost achizitionat un camin de nefamilisti. Anchetatorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui Cristian Anghel pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Procurorii au stabilit ca in calitatea sa de primar, in cursul anului 2006, Anghel ar fi dispus cumpararea, de catre Primaria Baia Mare, a unui imobil de locuinte la un pret supraevaluat. Initial, edilul refuzase cumpararea imobilului la pretul oferit de vanzator, desi primaria avea nevoie de locuinte sociale.
Blocul respectiv a fost cumparat de o societate comerciala, iar la numai trei zile de la tranzactie, la insistentele lui Cristian Anghel, imobilul a fost achizitionat de Primaria Baia Mare de la noul proprietar la un pret de patru ori mai mare decat cel oferit initial de primul vanzator. Edilul a fost audiat, ieri, de catre procurorii anticoruptie, Cristian Anghel parasind sediul DNA usor iritat.
In acelasi dosar a fost declansata urmarirea penala si impotriva unei alte persoane, careia insa nu i s-a adus la cunostinta faptul ca a fost pusa sub invinuire. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.