Elicopterul militar prabusit la inceputul saptamanii in lacul Golesti a fost scos la suprafata, ieri, de catre o echipa care a folosit mai multe pontoane si o macara. In schimb, au continuat cautarile corpului maistrului militar Hurchi, cel de-al tre
Elicopterul militar prabusit la inceputul saptamanii in lacul Golesti a fost scos la suprafata, ieri, de catre o echipa care a folosit mai multe pontoane si o macara. In schimb, au continuat cautarile corpului maistrului militar Hurchi, cel de-al treilea membru al echipajului. Comandorul Adrian Marinescu, locotenent Adrian Cioarba si maistrul militar Constantin Hurchi, toti trei de la Baza 90 de Transport Aerian Otopeni, fusesera dati disparuti dupa ce elicopterul de tip IAR-330 Puma la bordul caruia erau s-a prabusit, marti, la ora 13.15, in lacul de acumulare de la Golesti. Cautarea celor trei a inceput la cateva ore dupa prabusirea elicopterului.
Miercuri dimineata, echipele de interventie au reusit aducerea la suprafata a corpului comandorului Adrian Marinescu, acesta fiind gasit pe fundul lacului de acumulare. Legistii pitesteni au constatat ca decesul nu a survenit in urma inecului, ci ca urmare a politraumatismelor provocate la impactul cu apa a aparatului de zbor. Surse din cadrul echipei de investigatii au informat ca moartea comandorului Adrian Marinescu ar fi fost violenta, el suferind fracturi de coloana, de gamba si toracica, plagi toracice si faciale.
Asfixie mecanica prin submersie
In cursul aceleiasi zile, echipele de interventie au descoperit elicopterul, precum si cutia neagra a aparatului, din aparatul infundat in mal fiind recuperat si corpul locotenentului Adrian Cioarba. La necropsia militarului, efectuata tot la Centrul medico-legal Pitesti, s-a constatat ca acesta avea politraumatism cu fractura de baza craniana, hemoragie interna, fractura membru inferior si multiple plagi taiate, cauza directa a mortii fiind asfixie mecanica prin submersie in apa. Traumatismul l-a adus in stare de inconstienta, dar traia cand aparatul de zbor s-a scufundat.
Investigatiile in acest caz sunt efectuate de o comisie de ancheta din cadrul MAp condusa de generalul Gheorghe Catrina, seful fortelor aeriene, precum si o echipa de procurori din cadrul Sectiei Parchetelor Militare. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.