Un protest german la Praga
PRAGA ( Rador). Legatia Germaniei a protestat in mod energic impotriva faptului ca in scolile cehe din Brunn si din alte localitati se canta un cantec injurios fata de cancelarul Adolf Hitler. Unii institutori
Un protest german la Praga
PRAGA ( Rador). Legatia Germaniei a protestat in mod energic impotriva faptului ca in scolile cehe din Brunn si din alte localitati se canta un cantec injurios fata de cancelarul Adolf Hitler. Unii institutori au dictat chiar textul acelui cantec in caietele de scoala. Deasemeni, cantecul a fost cantat in ultimul timp de soldatii aflati in mars si de sokoli la ultimele serbari.
Legatiunea Germaniei a rugat pe ministrul Afacerilor Straine sa ia imediat masurile necesare spre a se pune capat acestei situatii intolerabile.
Germania si "ultimul rest" al Hohenzollernilor
LONDRA. Corespondentul din Berlin al ziarului "New Chronicle"anunta ca revista bilunara "Ausrichte"care tindea pana acum sa mentina traditia monarhica in Germania, a fost suprimata.
"Este ultimul rest"- scrie "New Chronicle"- al influentei Hohenzollernilor, care dispare in Germania.
SUA nu vrea razboi intre Paraguay si Bolivia
Corespondentul agentiei Havas anunta:
Cercurile diplomatice americane au luat cunostinta de doi noi factori care contribuie la ameliorarea perspectivelor pentru o rezolvare pe cale pasnica a conflictului privitor la regiunea Gran Chaco. Bolivia ar accepta o revizuire a frontierei, referitoare la stapanirea asupra unui port de pe fluviul Paraguay, situat mai la nord si considerat ca fiind mai acceptabil pentru Paraguay.
Guvernul din Paraguay ar fi promis sa primeasca favorabil aceasta concesie facuta de Bolivia. Ameliorarea situatiei s'ar datora interventiilor urgente facute de guvernele din Chile, Statele Unite si Brazilia, pe langa guvernele celor doua tari care s'au aflat la un pas de razboi: Bolivia si Paraguay.
ZIUA, 27 octombrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.