Peste 700 de primari de orase si municipii, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene, membri ai PSD, se intalnesc astazi, la Bucuresti, unul din principalele puncte ale discutiilor fiind criticarea modului in care Guvernul directioneaza fond
Peste 700 de primari de orase si municipii, presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene, membri ai PSD, se intalnesc astazi, la Bucuresti, unul din principalele puncte ale discutiilor fiind criticarea modului in care Guvernul directioneaza fondurile destinate autoritatilor locale. Alesii locali social-democrati vor discuta despre viziunea lor asupra descentralizarii administratiei publice locale, presedintele Departamentului de administratie si dezvoltare regionala al PSD, Liviu Dragnea, apreciind ca actuala guvernare "vorbeste foarte mult si foarte frumos despre descentralizare, dar nu o pune in practica". Dragnea a precizat, citat de Mediafax, ca alesii PSD vor lua pozitie si fata de "modul abuziv" in care Guvernul Tariceanu dirijeaza sumele destinate autoritatilor locale. El a declarat ca, in 2006, actualul Guvern a repartizat, in 2006, dintr-un total de 3.600 de miliarde de lei, peste 78% catre judetele ale caror Consilii Judetene sunt conduse de reprezentanti ai Aliantei PNL-PD. Dragnea a apreciat ca dirijarea acestor sume s-a facut prin ocolirea legislatiei, prin intermediul unor hotarari si planificari ale unor ministere. El a adaugat ca, daca Parchetul nu se va autosesiza asupra modului in care au fost emise aceste acte administrative, va face o plangere penala, pentru abuz in serviciu, impotriva semnatarilor. Strategia guvernamentala in ceea ce priveste absorbtia fondurilor comunitare va fi, de asemenea, luata in discutie, PSD avand si in aceasta problema un punct de vedere critic. Dragnea a apreciat ca autoritatile guvernamentale sunt nepregatite pentru a face fata absorbtiei fondurilor comunitare, nefiind instituite mecanismele si institutiile necesare. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.