In proiect mai este prevazut ca actionarii unei societati care nu sunt de acord cu hotararile luate de adunarea generala cu privire la schimbarea obiectului principal de activitate, la mutarea sediului sau la forma societatii sa aiba dreptul de

In proiect mai este prevazut ca actionarii unei societati care nu sunt de acord cu hotararile luate de adunarea generala cu privire la schimbarea obiectului principal de activitate, la mutarea sediului sau la forma societatii sa aiba dreptul de a se retrage si de a obtine contravaloarea actiunilor pe care le poseda. Numarul actiunilor pe care le vor putea obtine va fi calculat fie proportional cu activul social net ce ar rezulta dupa ultima situatie financiara anuala aprobata, fie la valoarea medie de piata a actiunilor din ultimul trimestru, inscrisa in cota bursei sau pe o piata organizata extrabursiera. Administratorii vor raspunde in solidar cu cei care au condus societatea inaintea lor in cazul in care cunosc neregulile savarsite de acestia in cadrul societatii, dar nu le denunta cenzorilor si, dupa caz, auditorilor financiari.
In privinta dividendelor, acestea se vor plati asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca, prin actul constitutiv, nu se prevede o alta modalitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.