si in 1956, ca si in '89, mamaliga romaneasca tot la Timisoara a explodat. Tot Timisoara a dat tonul revoltei, iesirii in strada. Pe 30 octombrie 1956, studentii Facultatii de Mecanica a Institutului Politehnic Timisoara au convocat o adunare genera
si in 1956, ca si in '89, mamaliga romaneasca tot la Timisoara a explodat. Tot Timisoara a dat tonul revoltei, iesirii in strada. Pe 30 octombrie 1956, studentii Facultatii de Mecanica a Institutului Politehnic Timisoara au convocat o adunare generala a tuturor studentilor timisoreni, in care erau convocati si rectorul institutului, decanii facultatilor si ministrul adjunct al invatamantului, Coriolan Dragulescu. Scopul: denuntarea mistificarii propagandei comuniste referitoare la evenimentele din Budapesta. Denuntarea mizeriei traiului zilnic, a jafului URSS asupra economiei romanesti. A prezentei trupelor rusesti pe teritoriu Romaniei. A ororilor canalului Dunare-Marea Neagra. S-a citit un memoriu in 12 puncte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.