Sprijinul electoral fata de Partidul Laburist britanic, formatiunea politica a premierului Tony Balir, se afla la cel mai scazut nivel din ultimii aproape 20 de ani, indica un sondaj de opinie al ICM publicat ieri de cotidianul The Guardian. Doar 29
Sprijinul electoral fata de Partidul Laburist britanic, formatiunea politica a premierului Tony Balir, se afla la cel mai scazut nivel din ultimii aproape 20 de ani, indica un sondaj de opinie al ICM publicat ieri de cotidianul The Guardian. Doar 29 % dintre alegatorii chestionati si-au exprimat sprijinul fata de Partidul Laburist, in timp ce 39 % sustin Partidul Conservator, principala formatiune politica de opozitie. Conservatorii au un nou lider, in persoana lui David Cameron, in timp ce in tabara laburista domneste incertitudinea in legatura cu data cand va demisiona Blair si daca Gordon Brown, ministrul de Finante, va fi succesorul sau. Liderul laburist a afirmat ca va parasi functia in decurs de un an. Laburistii condusi de Blair au preluat puterea in 1997 si cel de-al treilea mandat consecutiv al pemierului nu va dura pana la termen, in 2010. In opinia cotidianului, atacul lansat de Cameron la adresa politicii laburiste in domeniul sanatatii (National Health Service, NHS) si perspectiva reducerii impozitelor par sa fi contribuit la avansul conservatorilor in sondaje. Potrivit sondajului publicat ieri de The Guardian, doar 25 % din electorat au afirmat ca NHS a cunoscut o ameliorare de la venirea laburistilor la putere in 1997. In mai 1987, cu o luna inainte ca premierul conservator Margaret Thatcher sa obtina un al treilea mandat, laburistii inregistrau cel mai scazut nivel in sondaje.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.