Guvernul a aprobat pachetul de legi cu privire la securitatea Romaniei. Cu toate ca Tariceanu dorea  STS-ul si SPP-ul in subordinea Guvernului, ieri, s-a decis ca aceste doua servicii sa ramana structuri separate, adica la mana CSAT-ului condus

Guvernul a aprobat pachetul de legi cu privire la securitatea Romaniei. Cu toate ca Tariceanu dorea STS-ul si SPP-ul in subordinea Guvernului, ieri, s-a decis ca aceste doua servicii sa ramana structuri separate, adica la mana CSAT-ului condus de Basescu.

Guvernul a aprobat, ieri, pachetul de legi cu privire la securitatea Romaniei. Decizia survine dupa ce ministrul justitiei, Monica Macovei, l-a tinut in sah pe Calin Popescu- Tariceanu pana in ultimul moment. Pana ieri, statutul STS si SPP a fost „plimbat“ in legile securitatii promovate de Guvern de la un minister la altul.

In prima formula, SPP devenea departament in cadrul MAI, iar STS avea acelasi statut, insa in cadrul Ministerului Tehnologiei si Informatiei. Democratii s-au suparat de propunerea lui Tariceanu si, ca urmare, consilierul pe probleme de securitate al premierului, Marius Oprea, a trecut cele doua servicii in subordinea MAI. Insa nici cu aceasta formula democratii nu au fost de acord. Asa ca dupa ultimele negocieri STS ramanea la MAI, iar SPP fiinta ca structura separata. Cu toate acestea, potrivit lui Marius Oprea, in pachetul de legi, cele doua servicii raman de sine statatoare, adica la mana CSAT-ului condus de Traian Basescu.

Cu cele doua servicii nesubordonate Guvernului, pachetul legislativ are toate sansele sa obtina un aviz pozitiv din partea CSAT. Chiar daca avizul va fi negativ, proiectele de legi pleaca la Parlament spre adoptare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.