Gen. Casey a mai afirmat ca spera ca autoritatile militare irakiene sa preia, in termen de 12 pana la 18 luni, raspunderea securitatii tarii, dar afirmatiile sale sunt privite cu scepticism chiar in SUA. Senatorul democrat Jack Reed, membru al

Gen. Casey a mai afirmat ca spera ca autoritatile militare irakiene sa preia, in termen de 12 pana la 18 luni, raspunderea securitatii tarii, dar afirmatiile sale sunt privite cu scepticism chiar in SUA. Senatorul democrat Jack Reed, membru al Comitetului Senatorial pentru Serviciile Armate, a atras atentia ca stabilirea unor date anume pentru a incredinta controlul fortelor guvernamentale irakiene nu este realista, atata vreme cat "ce se hotaraste astazi se revoca dupa 24 de ore". In acelasi sens, fostul ministru adjunct al apararii in administratia Reagan, Lawrence Korb, a sustinut ca tot ceea ce se petrece acum in Irak echivaleaza cu "un razboi civil", iar militarii americani sunt prinsi la mijloc in acest sangeros conflict intern.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.