""News at Seven"", adica ""Stiri la sapte"", este numele unui sistem care poate revolutiona mediul transmisiilor de stiri, transmite editia online a NewScientists. Software-ul poate genera automat buletine de stiri structurate in functie de interesel

""News at Seven"", adica ""Stiri la sapte"", este numele unui sistem care poate revolutiona mediul transmisiilor de stiri, transmite editia online a NewScientists. Software-ul poate genera automat buletine de stiri structurate in functie de interesele persoanei care le solicita, de la politica internationala pana la stiri mondene. Informatiile sunt prezentate de personaje animate de computer.

Sistemul a fost realizat de un profesor de la Northwestern University, Illinois, SUA, impreuna cu doi dintre fostii sai studenti. Punctul de plecare in folosirea programului este stabilirea unui set de preferinte ale utilizatorului. Aceasta se poate face prin introducerea unor cuvinte cheie in functie de care programul cauta stirile, care sunt apoi procesate pentru a fi prezentate in forma dorita. De exemplu, acolo unde este posibil, propozitiile sunt trecute de la forma pasiva la cea activa.

Apoi prin utilizare altor cuvinte cheie, din materialul deja strans, soft-ul cauta poze sau materiale video relevante pentru subiect, care pot avea un impact emotional. La sfarsit programul genereaza un script care va fi interpretat de personajele animate de pe ecran.

Se apreciaza ca buletinele de stiri generate automat vor fi o caracteristica a urmatoarei generatii de televiziune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.