decat sa ceara Consiliului European - compus din sefii de stat sau de guvern - sa ia o decizie.
Ar fi fost un moment penibil, in care, probabil, multi dintre liderii europeni s-ar fi intrebat - din nou - ce cauta Romania in acel club selec
decat sa ceara Consiliului European - compus din sefii de stat sau de guvern - sa ia o decizie.
Ar fi fost un moment penibil, in care, probabil, multi dintre liderii europeni s-ar fi intrebat - din nou - ce cauta Romania in acel club select. Faptul ca, in ultima clipa, Tariceanu si Basescu au renuntat sa exporte in UE disputele lor si au ajuns la un compromis arata ca in randul politicienilor romani mai exista, se pare, o urma de respect pentru ceea ce se numeste "interesul national". Este discutabil daca presedintele Romaniei chiar avea dreptul sa propuna comisarul european. Presedintele comisiei, Jose Barroso, i-a scris lui Tariceanu pentru a-i cere sa nominalizeze un candidat, deci Basescu parea a fi exclus din acest joc.
In acest moment, presedintele Romaniei a dobandit controlul asupra tuturor institutiilor militarizate si a serviciilor de informatii. La negocieri, el l-a convins pe Tariceanu ca, oricum, detinea controlul Ministerului Apararii prin seful Statului Major General.
In zilele urmatoare, se va observa daca nu cumva Basescu a obtinut, pentru PD, si alte doua posturi, blocate in prezent de disputele din Alianta D.A.: conducerea unitatii de informatii a Mi-nisterului de Interne si sefia Autoritatii Nationale pentru Turism.
Pe de alta parte, faptul ca Traian Basescu a acceptat candidatura liberalului Varujan Vosganian pentru postul de comisar european ridica foarte multe semne de intrebare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.